Turneul de biliard TPA TOUR, unul dintre cele mai puternice din România are loc la Oradea

91

Pe 29-30 mai, în clubul Black&White din Oradea are loc turneul de biliard TPA TOUR, unul dintre cele mai puternice din România. 

Înființat în 2016 de arhitectul orădean Jozsef Levente, turneul aduce la Oradea cei mai buni jucători din România, foști și actuali campioni naționali, dar și numărul 1 din Ungaria. 

70 de participanți s-au înscris până acum, iar printre ei se numără și cunoscutul actor Augustin Viziru, și el un mare pasionat al acestui sport. 

La turneu participă și Ciprian Gabriel Gîndac, multiplu campion de biliard în țară și străinătate, cel care își dorește să transforme Oradea într-un oraș de referință la nivel național în biliard și snooker. Printre proiectele sale imediate, după mutarea la Oradea, este deschiderea unei academii de biliard care va funcționa în clubul Black&White. 

Premiile totale ale concursului sunt de 5000 de lei. Locul 1 va fi recompensat cu 1600 lei, locul 2 cu 1000 de lei, iar locurile 3-4 cu câte 600 de lei. 

Finala turneului va fi transmisă în direct, duminică de la ora 18:00. pe pagina de Facebook a clubului Black&White. 

Despre turneele 10 ball


Ca și jocul de 9-ball (9 bile) 10 ball este un joc tip rotație în care bilele se introduc pe rând în buzunare. Adăugarea unei bile în plus și modificarea câtorva reguli s-au produs pentru a elimina pe cât posibil factorul noroc. 10-ball (bila 10) a devenit rapid preferatul jucătorilor profesioniști de biliard și în prezent se organizează atât campionate continentale cât și campionate mondiale la această disciplină. Principalele deosebiri față de 9-ball: se anunță bila jucată și buzunarul în care urmează să intre; în cazul în care bila anunțată ajunge în alt buzunarul adversarul îl poate obliga pe cel aflat la masa de joc sa continue din acea poziție; jocul nu este câștigat dacă la spargere intră bila 10.

Despre Black&White 

Clubul Black & White Oradea este un cafe-bar ideal în care îți poți petrece timpul alături de prietenii tăi, jucând snooker, biliard, darts si nu numai! Salon exclusivist de biliard, snooker, darts, PS4 si cafenea, Black & White Oradea este situat în apropiere de Universitatea Oradea și reprezintă locul perfect unde poţi ieşi pentru a-ţi petrece timpul liber cu prietenii, jucand biliard sau snooker, la o cafea sau bere. Clubul este zilnic pana la ora 24.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.