Tinerele, cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani invitate pe terenul de fotbal

188

Asociația Județeană de Fotbal Bihor în colaborare cu echipa feminină ACS United Bihor și Federația Română de Fotbal demarează o acțiune de popularizare a jocului de fotbal în rândul fetelor.

Tinerele cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani se pot înscrie în proiect, prin părinții sau reprezentanții legali, trimițând un email la adresa [email protected] cu datele de contact, ori sunând la numerele de telefon: 0740/840-618 (Ficuț Csaba) ori 0743/331-922 (Petru Boros) până pe data de 27 aprilie.

Activitățile de inițiere vor fi gratuite și se vor desfășura în locații din Oradea care vor fi stabilite ulterior. 

”Playmakers” reprezintă o inițiativă a UEFA și Disney de a dezvolta un program de pregătire de ultimă generație, care folosește poveștile Disney pentru a încuraja mai multe fete tinere să descopere distracția în exercițiile fizice obișnuite și în fotbal. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.

Lansarea proiectului România a avut loc pe 27 februarie. România este una dintre cele șapte țări pilot alese de forul european pentru implementarea proiectului. Acesta se va desfășura în 34 de centre din țară, printre care și Bihorul, care s-au înscris deja în prima etapă a proiectului.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.