Medalii de aur pentru judoka de la CSM Oradea

54

Finala Campionatului Național de Judo Tineret (sportivi sub 23 de ani), s-a desfășurat la Poiana Brașov, în perioada 6-9 mai, cu respectarea strictă a protocoalelor și regulilor cerute de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, Federația Internațională de Judo și Uniunea Europeană de Judo, adică cazare, masă și competiție în sistem „bulă”. Toți sportivii, antrenorii, arbitri și persoanele implicate în  organizarea competitiei au fost testate SARS-COV 2 premergător evenimentului. De asemenea s-au implementat măsuri stricte de dezinfecție,  igienizare, distanțare, purtarea maștii și așa mai departe.

Pentru Judo-ul orădean, Finala CN U 23, a reprezentat un real succes, în întrecerea masculină, sportivii judoka de la CSM Oradea, cucerind un număr de 3 titluri de campioni naționali în întrecerea individuală și titlul de campioană națională în întrecerea masculină pe echipe.

Performerii CSM Oradea, în întrecerea individuală masculină, care au concurat vineri și sâmbătă (7-8 mai), au fost:

               – Robert              Boldis                  66 kg     Loc  I    (Campion National)        4 victorii

               – Adrian              Olaru                   73 kg     Loc  I    (Campion National)        4 victorii

               – Alex George     Cret                     90 kg     Loc  I    (Campion National)        3 victorii

Duminică (09.05), în întrecerea rezervată echipelor, sportivii orădeni, au reușit să-și îmbunătățească performanța obținuta anul trecut, când au obținut titlul de vicecampioni naționali. Anul acesta, în finala Campionatului Național, au întâlnit aceeași echipă CSM-FC Argeș Pitești, pe care de data asta au învins-o cu 3-2, cucerind astfel titlul național.

Beneficiid de primul tur liber, judoka orădeni au învins în semifinale cu scorul de 3-2 echipa CSȘ-CFR-CSM  Ploiești.

Clasamentul final al întrecerii masculine pe echipe a fost:

– CSM  Oradea                                Loc  I    (Campioana Nationala)

               – CSM-FC Arges  Pitesti                Loc  II   (Vice Campioana Nationala)

               – CSM Cluj-Dinamo Buc.              Loc III  (Medalie de bronz)

               – CSS-CSM-CFR  Ploiesti             Loc III  (Medalie de bronz)

– CSS-Politehnica Iasi                      Loc  V

– CSS-Rapid  Bucuresti                   Loc  V

Componența echipei CSM Oradea, pregătită de profesorii Emil Morar, Dan Fâșie și Laszlo Szoke, preparator fizic, Emil Falaus, a fost următoarea: Robert Boldiș și Cristian Penișoara (la 66 kg), Adrian Olaru și Claudiu Neagu (73 kg), David Fodor și Raul Dobocan (81 kg), Alex George Creț și Adrian Calmar (90 kg), Gabriel Farcaș și Fabrizio Mucenica (+90 kg).

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.