LPS Bihorul CSM Oradea a cucerit medalia de argint în cadrul Campionatului Național U18 masculin

75

LPS Bihorul CSM Oradea a cucerit medalia de argint în cadrul Campionatului Național U18 masculin. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș a fost învinsă, scor 68-92, în finala competiției de U-BT Cluj-Napoca, duminică, la Arena Antonio Alexe.

Partida s-a încheiat cu scorul de 69-92. Jocul a fost controlat de către clujeni, aceștia construind un avantaj important în prima secvență și au reușit să-l dubleze până la jumătatea partidei. Repriza secundă nu a adus schimbarea, jocul fiind sub controlul lui U-BT până la capăt.

Enzo Vescan a avut 27 puncte, iar Denis Pătcaș a adăugat 10 puncte pentru LPS Bihorul CSM Oradea. În replică, Dragoș Lungu a avut 22 puncte, 6 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca

Iată rezultatele echipei orădene la turneul final:

Grupe

 • vs LPS Focșani, scor 64-60
 • vs BC Lions Craiova, scor 91-50
 • vs U-BT Cluj-Napoca, scor 56-68

Semifinale

 • vs Laguna București, scor 67-59

Finala

 • vs U-BT Cluj-Napoca, scor 68-92

Liderii echipei antrenate de Zoran Vranes și Alin Cureș la turneul final

 • Eficiență – Marian Schmidt (13.4)
 • Puncte – Enzo Vescan (13.4)
 • Recuperări – Marian Schmidt (5.6)
 • Pase decisive – Luca Năstruț (3.8)
 • Intercepții – Luca Năstruț (2.6)
 • Capace – Marian Schmidt (1.0)
 • Minute – Luca Năstruț (28:39)

Sezonul 2020/21 se încheie, așadar, similar ediției 2018/19 la această categorie de vârstă, adică cu medalia de argint, după o finală în compania celor de la U-BT Cluj-Napoca. LPS Bihorul CSM Oradea a avut un bilanț general de 12 victorii și 2 înfrângeri în Campionatul Național U18 masculin.

Vlad Marinău, de la LPS Bihorul CSM Oradea, a fost inclus în echipa ideală a turneului, fiind considerat cel mai bun conducător de joc al evenimentului. În primul cinci au mai fost incluși Dragoș Lungu, David Antonescu, Luca Colceag și Ștefan Grasu. Toți cinci se antrenează și evoluează la nivel de seniori în primul eșalon baschetbalistic al țării.

Podiumul a fost completat de Dinamo CSȘ Nr. 6 București, formație ce a trecut de Laguna București în finala mică.

Clasamentul final al Campionatului Național U18 Masculin:

1. U-BT Cluj-Napoca (5 victorii, nicio înfrângere)
2. LPS Bihorul CSM Oradea (3/2)
3. Dinamo CSȘ Nr. 6 București (3/2)
4. Laguna București (3/2)
5. LPS Focșani (3/2)
6. CSO Voluntari (2/3)
7. Leii București (2/3)
8. BC Lions Craiova (0/5)

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.