Fotbalistele de la United Bihor au pierdut fără drept de apel la Timișoara

149

Scăpate de grija prezenței la barajul pentru Liga 1, fotbalistele de la United Bihor au pierdut fără drept de apel la Timișoara, mizând pe jucătoare care au evoluat mai puțin în acest sezon. 

Rezervele nu au făcut însă față formației bănățene, dornică de revanșă, după ce a ratat participarea la barajul pentru prima ligă. Antrenorul formației bihorene, Raul Bălăiban, a fost nevoit să alinieze o formulă improvizată pe mai multe posturi, dând credit și câtorva junioare. Soarta meciului a fost pecetluită încă din prima repriză, când Poli a marcat de trei ori (prin Covaciu, Marghină și Ciule) și chiar dacă după pauză united a reușit să amenințe poarta adversă, a mai fost taxată de încă trei ori, pe fondul unor greșeli în defensivă.

”A fost un joc fără miză pentru noi, totuși mă așteptam la mai multă determinarea din partea unor jucătoare care au primit șansa de a demonstra că au loc în primul 11 dacă ne lipsesc titularii. În prima repriză am evoluat slab, după pauză, am avut o perioadă de aproximativ 25 de minute când am demonstrat că nu întâmplător am ajuns în play-off, dar cele trei oportunități create în fața porții adverse au rămas fără rezultat pe tabelă. Scopul nostru a fost să încheiem ultima etapă din sezonul regular fără accidentări și suspendări, astfel încât să putem aborda în cea mai bună formulă jocurile din barajul pentru prima ligă”, a precizat antrenorul United Bihor, Raul Bălăiban. 

”Eu personal sunt dezamăgit, dar nu din cauza scorului, ci a atitudinii cu care am tratat prima repriză. Fetele trebuie să conștientizeze că am ajuns într-un moment important pentru cariera lor și trebuie să demonstreze pe teren că merită să joace în prima ligă. Ne așteaptă trei dispute dificile, două pe teren propriu și una în deplasare. Chiar dacă nu avem presiunea obiectivului de a promova, avem o ocazie imensă de a repune fotbalul aleșdan, dar și cel bihorean pe harta fotbalului românesc”, a precizat președintele clubului bihorean, Ficuț Csaba. 

United Bihor a încheiat Seria 3 a ligii secunde feminine pe locul doi, asigurându-și prezența la barajul pentru Liga 1, urmând a se duela în ordine cu CSS Târgoviște (5 iunie), Dream Team București (9 iunie) și Ladies Târgu Mureș (12 iunie). Este o șansă imensă pentru fotbalul bihorean, chiar dacă vorbim de ramura feminină și nu cea masculină de a reveni în elita națională. 

ACS Poli Timișoara – ACS United Bihor 6-0 (3-0)

Au marcat: Varga 11, 62, Spinean 13, 39, Țârtea 39, 82

ASU Poli: Mihaela Durlă – Elena Obrad, Patrricia Birescu, Teodora Țârtea, Diana Panaite, Alexandra Lazin (54., Adriana Prepeliță), Ramona Novotni, Lorela Ardelean, Dana Cioablă, Diana Spinean (72, Otilia Brânză), Varga Izabela (63., Anamaria Vagnel). Antrenor: Iulian Prodana. 

United Bihor: Tyioran Maria – Bianca Gheban, Adriana Farcaș, Carla Chișe, Andreea Moza (72., Daria Marișcaș) – Alina Tocai (67., Andreea Fizeșan), Daiana Nasie (67., Bianca Ciule), Bianca Marghină, Georgiana Goga – diana Covaciu. Antrenor: Raul Bălăiban. 

Au arbitrat: Raul Bădărău – Maer Norbert, Alexandra Maier – toți din Hunedoara.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.