Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea a pierdut, duminică seara, meciul din deplasare, cu U-BT Cluj-Napoca

91
Foto © www.ebihoreanul.ro
 

Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea a pierdut, duminică seara, meciul din deplasare, cu U-BT Cluj-Napoca, dicadruletapei a 4-a a Grupei Roșii din Liga Naționale la o diferenţă de două puncte, scor 71-73. Jocul a avut însă un final dramatic, cu răsturnări de scor şi o aruncare ratată a jucătorului de la CSM, Kris Richard, când mai erau două secunde de joc.

Partida a început cu Watson, Pasalic, Richard, Nicolescu și Valeika. Primul act s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere, însă niciuna dintre ele nu a reușit să se despridă la mai mult de patru puncte pe tabela de marcaj. Aruncarea de la distanță șiu blocajul defensiv au fost principalele probleme ale orădenilor în primul act. Scorul la prima pauză a fost de 18-17 în favoarea CSM-ului.

Sfertul al doilea a demarat extrem de modest pentru bihoreni. Aceștia au înscris doar două puncte în primele cinci minute ale perioadei de joc. Astfel, Clujul a trecut în control, pe fondul unui procentaj de 50% la aruncările de pe semicerc în primele 20 minute de joc efectiv. Clujul a continuat să controleze lupta în sopațiul de trei secunde și a avut procentaje superioare la aruncările din acțiune. Arturas Valeika a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală înainte de pauză, scorul la jumătatea întâlnirii fiind de 36-29.

Repriza secondă a început cu cinci puncte semnate Watson, însă Clujul a replicat cu zece puncte în succesiune. Oradea a întâmpinat dificultăți în continuare pe faza ofensivă, iar tranziția defensivă nu a reuțit să oprească acțiunile în viteză ale gazdelor. Watson a comis la rândul său a 3-a greșeală personală, însă CSM-ul a terminat foarte bine sfertul al 3-lea în ambele faze ale jocului. Pasalic a ratat o nouă aruncare deschisă de pe semicerc pe final de sfert irosind șansa egalării. Scorul cu zece minute înainte de final era de 56-53.

Sfertul 4 a început cu o triplă din partea lui U-BT Cluj-Napoca, Watson replicând de la semidistanță. Richard a marcat de pe semicerc pentru a strânge la un punct în minutul 34 al partidei. CSM-ul a irosit șansa de a preluat conducere, Kris forțând o aruncare previzibilă la jumătatea secvenței decisive. El a reușit apoi să marcheze tot de la distanță din serviciul lui Watson pentru a readuce CSM-ul în avantaj. Echipele s-au succedat al conducere în penultimul minut de joc al partidei. Dykes a schimbat situația la conducere, iar Richard a egalat la 71, marcând o singură liberă. Același Dykes a înscris de la semidistanță pentru a readuce Clujul în avantaj cu 5.7 secunde rămase de jucat. Achim a cerut timp de odihnă, iar la reluare Richard a ratat și meciul s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 10-8 la general și se menține pe locul 4 la întreruperea Ligii Naționale pentru meciurile echipei naționale.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.