Edi Grosu îmbracă tricoul galben în prima etapă a Turului României

148
Edi Grosu
Edi Grosu

Prima etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat ieri pe ruta Timișoara-Oradea. La finalul acesteia, după un traseu de peste 170 km, multiplul campion național, Edi Grosu, îmbracă tricoul galben, pentru ocuparea primei poziții în clasamentul general. Tricoul alb, pentru cel mai bun rutier Under 23, și cel verde, pentru cel mai bun cățărător, au revenit polonezului Szymon Krawczyk (CCC Development Team), în timp ce tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, a ajuns la Astafyev Stepan (Vino Astana Motors).

Astfel, câștigătorii primei etape din Turul României sunt:

1. GUARDINI Andrea – Giotti Victoria – Savini Due – România

2. BRUSSENSKIY Gleb – Vino Astana Motor,  Kazahstan

3. GROSU Eduard-Michael – Naționala României

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea: 

1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României)

 2. WOLF Justin (Bike Aid)

3. KRAWCZYK Szymon (CCC Development Team)

4. CRISTA Daniel (CSA Steaua Bucuresti)5. GUARDINI Andrea ( Giotti Victoria – Savini Due)

Primele cinci poziții în clasamentul pe echipe sunt ocupate după cum urmează: 

1. Bike Aid 

2. CCC Development Team 

3. Giotti Victoria – Savini Due 

4. Romania National Team 

5. CSA Steaua Bucuresti 

Clasament sprinteri: 

1. ASTAFYEV Stepan (Vino Astana Motors) 

2. COJANU Andrei (UVT Devron) 

3. CHZHAN Igor (Vino Astana Motors) 

4. GROSU Eduard-Michael (Naționala României) 

5. HOLLER Nikodemus (Bike Aid) 

Doi români se află în prima jumătate a clasamentului U23: pe locul 7, Iustin-Ioan Văidian (Devron West Cycling Team) și pe locul 10 Adi-Narcis Marcu (Olimpic Torpedo Zărnești).

Competiția continuă azi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca, vineri, 11 septembrie – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana, sâmbătă, 12 septembrie, Cârțișoara – Transfăgărășan, drum care va fi închis pentru public până la ora 17:00, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei. 

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.