CSM CSU Oradea a pierdut în finala Cupei României 2019 la baschet masculin

32

CSM CSU Oradea a pierdut în finala Cupei României 2019 la baschet masculin. Roș-albaștrii au fost învinși de BC CSU Sibiu, scor 88-78.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Formația din Sibiu a înscris primele cinci puncte ale partidei, însă CSM-ul a replicat cu opt puncte consecutive. Echipele s-au succedat de șase ori la conducere în primul act, pe parcursul căruia Pasalic a comis două greșeli personale. Defensiva CSM-ului, blocajul defensiv și calitatea fizică de excepția a Sibiului au dus această echipă la conducere, scor 26-21, la prima pauză.

Pe parcursul celui de-al 2-lea sfert echipele și-au împărțit momentele de superioritate. CSM-ul a jucat mai bine în debutul acestei perioade, reușind să transforme deficitul de cinci lungimi într-un avantaj de două posesii. Sibiul a reacționat și a preluat conducerea reușind 13 puncte pe șansa a 2-a în primele 20 minute de joc efectiv. Oradea a avut un procentaj impresionant la aruncările de trei puncte în prima jumătate, Richard stabilind scorul la pauză cu o astfel de reușită. CSU Sibiu conducea cu 47-45 la jumătatea ultimului act din Cupa României.

Repriza secondă a început favorabil echipei sibiene, pe fondul unor imprecizii în jocul de construcție al CSM-ului. Formația de pe Cibin s-a desprins la opt puncte, însă CSM CSU Oradea s-a apropiat la un singur punct. Au urmat noi probleme la serviciu, nivelul de intensitate al lui CSU Sibiu nefiind egalat de bihoreni. Valeika a comis a 4-a greșeală personală, iar galben-albaștrii au marcat ultimul coș al secvenței a 3-a pentru a se desprinde la 68-63.

Carter a transformat de pe semicerc în deschiderea sfertului decisiv, însă Sibul a replicat pe contraatac. Nicolescu a comis două greșeli personale în primul minut al acestei perioade, ajungând la patru comise în acest meci. Oradea s-a agățat prin reușitele lui Marc Carter. Zekovic a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală când mai erau opt minute de joc. În aceste condiții apărarea orădeană a avut mari dificultăți în a nu încasa puncte. Richard a reușit să înscrie pe final de atac, după care Markovic egalat de la linia de pedeapsă cu patru minute înainte de final, moment în care Sibiul a cerut timp de odihnă.

Hardy și Tohătan au readus Sibiul în control pe tabela de marcaj, iar Markovic a forțat o aruncare de pe semicerc. Același Hardy a marcat de pe semicerc pentru a mări ecartul la șase puncte cu două minute înainte de final, moment în care orădenii au solicitat timeout. După reluare Carter a fost imprecis de pe semicerc, iar Cooper a găsit ținta din zero grade pentru a desprinde definitiv formația de pe Cibin. Oradea nu a reușit să revină în ultimul minut și jumătate.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.