CSM CSU Oradea a pierdut în finala Cupei României 2019 la baschet masculin

26

CSM CSU Oradea a pierdut în finala Cupei României 2019 la baschet masculin. Roș-albaștrii au fost învinși de BC CSU Sibiu, scor 88-78.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Formația din Sibiu a înscris primele cinci puncte ale partidei, însă CSM-ul a replicat cu opt puncte consecutive. Echipele s-au succedat de șase ori la conducere în primul act, pe parcursul căruia Pasalic a comis două greșeli personale. Defensiva CSM-ului, blocajul defensiv și calitatea fizică de excepția a Sibiului au dus această echipă la conducere, scor 26-21, la prima pauză.

Pe parcursul celui de-al 2-lea sfert echipele și-au împărțit momentele de superioritate. CSM-ul a jucat mai bine în debutul acestei perioade, reușind să transforme deficitul de cinci lungimi într-un avantaj de două posesii. Sibiul a reacționat și a preluat conducerea reușind 13 puncte pe șansa a 2-a în primele 20 minute de joc efectiv. Oradea a avut un procentaj impresionant la aruncările de trei puncte în prima jumătate, Richard stabilind scorul la pauză cu o astfel de reușită. CSU Sibiu conducea cu 47-45 la jumătatea ultimului act din Cupa României.

Repriza secondă a început favorabil echipei sibiene, pe fondul unor imprecizii în jocul de construcție al CSM-ului. Formația de pe Cibin s-a desprins la opt puncte, însă CSM CSU Oradea s-a apropiat la un singur punct. Au urmat noi probleme la serviciu, nivelul de intensitate al lui CSU Sibiu nefiind egalat de bihoreni. Valeika a comis a 4-a greșeală personală, iar galben-albaștrii au marcat ultimul coș al secvenței a 3-a pentru a se desprinde la 68-63.

Carter a transformat de pe semicerc în deschiderea sfertului decisiv, însă Sibul a replicat pe contraatac. Nicolescu a comis două greșeli personale în primul minut al acestei perioade, ajungând la patru comise în acest meci. Oradea s-a agățat prin reușitele lui Marc Carter. Zekovic a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală când mai erau opt minute de joc. În aceste condiții apărarea orădeană a avut mari dificultăți în a nu încasa puncte. Richard a reușit să înscrie pe final de atac, după care Markovic egalat de la linia de pedeapsă cu patru minute înainte de final, moment în care Sibiul a cerut timp de odihnă.

Hardy și Tohătan au readus Sibiul în control pe tabela de marcaj, iar Markovic a forțat o aruncare de pe semicerc. Același Hardy a marcat de pe semicerc pentru a mări ecartul la șase puncte cu două minute înainte de final, moment în care orădenii au solicitat timeout. După reluare Carter a fost imprecis de pe semicerc, iar Cooper a găsit ținta din zero grade pentru a desprinde definitiv formația de pe Cibin. Oradea nu a reușit să revină în ultimul minut și jumătate.