CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari într-un meci din turneul 11 al Ligii Naționale de baschet masculin

64

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 96-78, într-un meci din turneul 11 al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea în cursul serii de duminică.

Meciul a început cu Watson, Holt, Fometescu, Green și Valeika. Ofensivele au funcționat foarte bine, cu un plus pentru orădeni. Echipa din Ilfov a preluat pentru scurt timp conducerea, însă procentajele impresionante, intensitatea și inspirația au ajutat CSM-ul să înscrie 32 puncte în primul act pentru a se desprinde la zece puncte, înainte de Voluntari să marcheze un coș de trei puncte pe sirenă pentru a strânge la 32-25.

În sfertul al 2-lea, CSM CSU Oradea a întâmpinat probleme cu greșelile personale la oamenii mari. Zekovic a comis trei greșeli personale, iar Valeika și Markovic au avut câte două. Tudor Fometescu a reușit o primă repriză productivă, iar Giordan Watson și Aaron Broussard au adus plusul la finalizare în condițiile în care oamenii mari nu și-au putut intra în ritm. De cealaltă parte, CSO Voluntari a terminat prima repriză cu 75% la aruncările de trei puncte, având nouă astfel de reușite. Roș-albaștrii s-au desprins la 12 puncte, dar vizitatorii au redus din deficit. Broussard a stabilit scorul la pauză, 53-44, cu o pătrundere.

Nikola Markovic a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală în debutul reprizei secunde, dar a rămas în teren și a oferit o mână de ajutor echipei sale. Garlon Green a marcat un slam dunk în forță pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de atac, iar Arturas Valeika a punctat din spațiul de trei secunde petnru a mări avantajul la 15 puncte în minutul 25. Anthony Hickey a avut o serie de acțiuni individuale în mare viteză fructificate pe tabela de marcaj și a readus echipa oaspete în joc. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 71-63 în favoarea gazdelor.

Secvența decisivă a demarat productiv pentru gazde. Două coșuri de trei puncte, urmate de alte realizări cu efect pe tabela de marcaj, incluzând un coș pe contraatac au dus avantajul CSM-ului la 14 lungimi. Finalul a fost controlat de orădeni, care s-au apărat foarte bine în ultima parte a meciului și au beneficiat de câteva procedee impresionante din partea lui Dragan Zekovic.

Stephen Holt a totalizat 17 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Aaron Broussard a adăugat 15 puncte, Giordan Watson a terminat cu 15 puncte, 8 pase decisive, iar Dragan Zekovic a încheiat cu 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Anthony Hickey a totalizat 22 puncte, 9 pase decisive pentru CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea are 12-5 la general după acest meci și urmează să se dueleze cu BC Athletic Constanța la următoarea confruntare, programată luni, cu începere de la ora 19:00, în transmisiune directă la DigiSport.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.