CSM CSU Oradea a învins BC Dnipro în optimile de finală ale FIBA Europe Cup

56
CSM CSU Oradea a învins BC Dnipro, scor 78-72, în optimile de finală ale FIBA Europe Cup. Partida s-a desfășurat marți (23.03), la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Formația din Ucraina s-a instalat la conducere și a găsit soluții de a se mențină în avantaj pe fondul oscilațiilor în jocul echipei orădene. Apărarea de tip zonă a CSM-ului a dat roade de cele mai multe ori, Dnipro având 3/18 la aruncările de pe semicerc după 20 minute de joc. Unul dintre coșurile de trei puncte al echipei vizitatoare a venit chiar pe sirena ce a anunțat încheierea primului act, scorul după zece minute fiind de 19-18 în favoarea lui Dnipro.

Oradea a avut numeroase acțiuni duse la limita timpului de atac. Câteva dintre ele au fost concretizate chiar pe sirenă sau înaintea acesteia Stephen Holt și-a adus aportul în ambele faze ale jocului pentru CSM. El a înscris de trei ori de pe semicerc și avea 11 puncte la jumătatea partidei, alături de trei intercepții. Repriza s-a terminat cu două aruncări libere transformate de către Nikola Markovic. Dnipro a avut ultima aruncare din această perioadă de joc, dar aceasta a fost imprecisă astfel încât scorul după 20 minute de joc era de 38-35 pentru roș-albaștri.

Repriza secundă a început favorabil echipei gazdă. Nikola Markovic a etalat o serie de procedee impresionante și de mare productivitate pe tabela de marcaj, strălucind din punct de vedere ofensiv. Arturas Valeika a reușit un coș de trei puncte, iar CSM-ul a reușit să se desprindă la peste zece lungimi, după un joc defensiv similar cu cel practicat în prima jumătate. Astfel, oradea conducea cu scorul de 58-50 la intrarea în secvența decisivă.

Sfertul al 4-lea a fost echilibrat, dar orădenii au rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Echipa antrenată de Cristian Achim a găsit ținta de pe semicerc, cu Stephen Holt impresionant la acest procedeu. Dnipro a reușit să se apropie la două posesii, dar nu a putut să anuleze întreg deficitul. Oradea a rămas în control până la finalul confruntării, cu aceiași Holt și Markovic în prim plan.

Stephen Holt a totalizat 22 puncte, Nikola Markovic a adăugat 21 puncte, iar Giordan Watson a terminat cu 12 puncte, 8 pase decisive pentru echipa orădeană. De cealaltă parte, Vytacheslav Bobrov a totalizat 17 puncte, iat DJ Cooper a livrat 13 pase decisive.

CSM CSU Oradea avansează în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, unde se duelează cu Reggio Emilia.

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.