CSM CSU Oradea a învins BC Athletic Constanța în ultimul meci al Turneului 11C din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin

58

CSM CSU Oradea a învins BC Athletic Constanța, scor 93-78, în ultimul meci al Turneului 11C din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida s-a desfășurat luni, la Arena Antonio Alexe.

Partida a început cu Watson, Holt, Fometescu, Nicolescu și Valeika. Dispoziția și nivelul de joc ale orădenilor nu au fost măcar apropiate de cele din partida anterioară. De acest lucru a profitat echipa din Constanța care a preluat conducere și a terminat secvența inaugurală în avantaj, scor 22-20.Pe parcursul celei de-a 2-a secvențe a ieșit la rampă Giordan Watson. În condițiile în care nivelul defensiv a fost modest, Oradea a avut nevoie de contribuția ofensivă a căpitanului pentru a trece în avantaj. Americano-românul a înscris 14 puncte până la jumătatea confruntării, scorul după 20 minute fiind de 46-41.

Constanța a început mai bine secvența a 3-a și a preluat conducerea pe tabela de marcaj în condițiile în care a punctat la aproape fiecare acțiune ofensivă. Replica a venit de la Zekovic, autor a mai multe coșuri, inclusiv unul de pe semicerc ce a readus Oradea în control pe tabela de marcaj. Oaspeții au cerut un timp de odihnă, însă Broussard, Markovic și Nicolescu au găsit drumul spre coș pentru CSM, care s-a desprins la zece puncte. Bobe a stabilit scorul cu zece minute înainte de final, 74-61.

Finalul partidei a fost controlat de orădeni. Aceștia au beneficiat de reușitele lui Broussard pentru a mări avantajul în debutul ultimei perioade de joc. Spre finalul partidei au fost rotiți toți jucătorii înscriși pe foaia oficială, iar Enzo Vescan a punctat pe un contraatac.

Aaron Broussard a izbutit 19 puncte, 4 recuperări, Dragan Zekovic a totalizat 19 puncte, Giordan Watson a adăugat 14 puncte, iar Arturas Valeika a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Siler Schneider a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive, iar Mario Lazăr a adăugat 15 puncte, 8recuperări pentru Athletic Constanța.În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 13-5 la general și egalează în clasament pe SCM U Craiova, formație ce a disputat două meciuri mai mult. Următoarea provocare a roș-albaștrilor este turneul de la Timișoara, în perioada 15-17 aprilie, în cadrul căruia vor disputa trei partide.

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.