CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca în cadrul turneului 7 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21

47
 

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca în cadrul turneului 7 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida desfășurată luni (08.02), la BT Arena din Cluj-Napoca, transmisă în direct la DigiSport și LookSport, s-a încheiat cu scorul de 90-77.

Jocul a început cu Watson, Fometescu, Green, Markovic și Valeika. CSM-ul a deschis jocul bine, având mai multe momente bune de joc, cu precădere în atac. Nivelul defensiv nu a fost cel mai bun de la început, dar lucrurile s-au înrăutățit pe parcurs din acest punct de vedere. Secvența inaugurală s-a încheiat favorabil clujenilor, aceștia încheind-o în avantaj, scor 23-20.

Roș-albaștrii au avut dificultăți la interior, fiind dominați pe alocuri copios. Stipanovic și Tarolis au punctat cu generozitate, în special din spațiul de trei secunde. Oradea a încercat diferite formule, inclusiv un small ball cu Markovic la poziția 5, dar beneficiile nu au fost vizibile. Scorul la jumătatea partidei a fost de 48-37 în favoarea gazdelor.

U-BT a marcat primele șapte puncte ale reprizei secunde, însă formația orădeană a replicat prin Garlon Green. Acesta a contribuit la un parțial de 6-0 pentru CSM CSU. După un timeout formația de pe Someș a revenit în control și s-a desprins la un nou maxim pe tabela de marcaj. Aaron Broussard a înscris ultimul coș al secvenței, scorul fiind de 70-54 cu zece minute înainte de final.

Jocul CSM-ul nu s-a îmbunătățit în sfertul decisiv. Ecartul a urcat la peste 20 puncte în ultimele zece minute.

Giordan Watson a totalizat 16 puncte, 3 pase decisive, Aaron Broussard a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, iar Garlon Green a avut 12 puncte, 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Andrija Stipanovic a reușit 20 puncte, 13 recuperări, iar Donatas Tarolis a terminat cu 20 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 8-4 la general. Marți, ora 16:30, roș-albaștrii întâlnesc Steaua București.

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.