Bihorenii de la Luceafărul Oradea au reușit marea surpriză, miercuri, la Ghermănești

126

Deși foarte puțini sperau, bihorenii de la Luceafărul Oradea au reușit marea surpriză, miercuri, la Ghermănești, în județul Ilfov, unde au învins una dintre echipele care luptă pentru promovare și care mult timp a ocupat locul I în Liga a II-a, Sportul Snagov.

Cu toate că a venit după două înfrângeri, fotbaliștii orădeni s-au mobilizat foarte bine și au câștigat pe merit cu scorul de 4-2, după ce la pauză aveau 2-0, iar la un moment dat conduceau și cu 3-0.

Elevii antrenorului Cristian Lupuț au controlat timp de 70 de minute jocul, doar pe final gazdele încercând să revină și să se apropie periculos de poartă. Deși la un moment dat cei de la Snagov s-au apropiat la 2-3, în minutul 89, bihorenii au dat lovitura de grație, după golul al patrulea, reușit de Ludușan.

Celelalte goluri pentru orădeni le-au marcat Vasile Pop, din penalty, în minutul 43, Alexandru Dulca, în minutul 45 și Gabriel Preoteasa, în minutul 56.

Pentru gazde au punctat: Lucian Ion, în minutul 72 şi Alexandru Ioniţă, în minutul 86.

Prin acest succes, Luceafărul a urcat până pe locul 11 în clasament, cu 34 de puncte.

Alte rezultate din etapa a 29-a a Ligii a II-a la fotbal: Daco-Getica Bucureşti – Universitatea Cluj 2-6, Academica Clinceni – CS Baloteşti 4-0,ACS Poli Timişoara – Metaloglobus Bucureşti 1-0, Sportul Snagov – Luceafărul Oradea 2-4, CS Mioveni – Aerostar Bacău 2-0, SSC Farul Constanţa – ASU Politehnica Timişoara 1-1,Dacia Unirea Brăila – Energeticianul 3-1 și UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu 3-3.

În etapa viitoare, Luceafărul va susține un nou joc ce se anunță foarte dificil, de această dată pe teren propriu, duminică, 14 aprilie, de la ora 14, la Sânmartin, cu Petrolul Ploiești.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.