Bihoreanul Alexandru Popa, vicecampion balcanic la judo juniori I

88

In localitatea Zvornik din Bosnia Herțegovina, s-a desfasurat, în perioada 8-9 iunie, editia 2019 a Campionatului Balcanic de Juniori, sportivi sub 21 de ani.

Competitia s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Zvornic, pe o caldura sufocanta, dar in conditii organizatorice foarte bune, cu participarea majoritatii tarilor din Balcani, (cu exceptia Serbiei si a Kosovo-ului); Romania a fost prezenta in competitia de la Zvornik cu sportivii Campioni si vicecampioni nationali de juniori, sau in absenta vreunuia cu medaliatii cu bronz de la Nationale, maxim cate 2 de categorie, evolutia sportivilor romani fiind una foarte buna, Romania ocupand in final locul I, pe natiuni:

Clasament final echipe:
Loc  1   Romania
Loc  2   Bosnia Hertegovina
Loc  3   Turcia

Sportivii oradeni participanti la CB din acest an, au fost:   Alexandru  Popa   60 kg  si  Tudor    Blahuta   100 kg,  care  au  avut  evolutii  bune  tinand  connt  si  de  faptul  ca  ei sunt  in  primul  an  de  juniorat:

Alexandru  Popa  60  kg,  Loc  II (Vicecampion  Balcanic).  El  a  castigat  2  meciuri  la  ippon  in  fata  unui  sportiv  bulgar  in  grupa  si  tot  la  ippon  in  semifinala  in  fata  unui  sportiv  turc. Din  pacate  din  cauza  unei  mici  neatentii,  pierde  in  finala  in  fata  celuilalt  roman  din  concurs,  focsaneanul  Tomescu.

Tudor  Blahuta  100 kg,  loc  III (Medalie  de  bronz):   Castiga  in  grupa  la  ippon  in  fata  unui  Bosniac,  pierde  la  wazari  in  semifinala  in  fata  unui  bulgar,  si  castiga  la  ippon  in  meciul  pentru  bronz,  in  fata  unui  Muntenegrean;

Sportivii  sunt  legitimati  la  LPS-CSM  Oradea  si  sunt  pregatiti  de  prof.  Emil  Morar.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.