Bianca Benea s-a situat pe locul 3 în proba de spadă feminin de la Naționalele de Scrimă

78
Bianca Benea

Bianca Benea, sportivă legitimată la CSM Oradea, inclusă în cadrul lotului olimpic de spadă al României, s-a clasat pe locul 3 în ierarhia finală a Campionatelor Naționale de scrimă seniori – ediția 2021, în proba de spadă feminin. Concursul s-a desfășurat miercuri.

Sportiva orădeană, în vârstă de 22 ani – împliniți în urmă cu câteva zile – s-a confruntat cu legenda spadei românești, actualul număr 1 mondial și campioana olimpică Ana-Maria Popescu (Brânză). Bianca a oferit o replică solidă, fiind egala celebrei sale adversare în mare parte a confruntării, dar în cele din urmă a cedat cu scorul de 13-15. În cealaltă semifinală, Greta Vereș a trecut de precedenta campioană Amalia Tătăran.

Parcursul Biancăi la acest concurs a fost următorul:

  • Cinci victorii în șase asalturi în cadrul grupelor
  • Tabloul de 64 – liber
  • Tabloul de 32 – Andreea Dinuț (15-3)
  • Tabloul de 16 – Cezara Bolboceanu (15-9)
  • Tabloul de 8 – Diana Zota (15-3)

De notat că Bianca Benea – antrenor Andrei Timoce – este singura sportivă ce nu provine de la Steaua sau Dinamo București calificată pe tabloul de 8 al competiției din capitală.

Concursul s-a desfășurat în sala de scrimă Ana Pascu (Floreasca) din București. Competiția a fost câștigată de Ana-Maria Popescu.

În luna martie anul curent, Bianca va participa la Cupa Mondială, în proba de spadă feminin individual, cât și în cea pe echipe. Evenimentul se va desfășura la Kazan (Rusia).

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.