Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea vor debuta miercuri seara în noul sezon competițional, 2017-2018

202

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea vor debuta miercuri seara în noul sezon competițional, 2017-2018. „Roș-albaștrii” orădeni vor începe seria jocurilor oficiale din noul sezon direct în cupele europene. Mai exact, bihorenii vor evolua în Bulgaria, cu Balkan Botevgrad, în manșa I din primul tur preliminar al FIBA Europe Cup.

Meciul este programat cu începere de la ora 20:30 și va aduce în fața elevilor antrenorului Cristian Achim o echipă bulgară care a acumulat o bogată experiență internațională pe parcursul ultimului deceniu.

Clubul Balkan Botevgrad a luat ființă în urmă cu exact 70 ani, adică în anul 1947. Prin urmare, avem de-a face cu o grupare cu bogată experiență în baschet, care și „provine dintr-o țară care a produs de-a lungul timpului un număr consistent de jucători valoroși, care au activat inclusiv în afara granițelor propriei țări”, după cum notează site-ul oficial al clubului orădean. O dovadă este prezența unui bulgar în lotul lui FC Barcelona, dar pe de altă parte este cunoscut faptul că jucători precum Hristo Nikolov, Pavel Marinov sau Sasho Gruev au evoluat cu real succes în sportul cu mingea la coș din România.

Balkan este o formație din localitatea Botevgrad și dispută jocurile de pe teren propriu la Arena Botevgrad, o arenă cu o capacitate de 4.500 locuri, care a fost deschisă în urmă cu trei ani.

Orădenii au făcut deplsarea spre Bulgaria în cursul zilei de marți și au plecat cu gândul la victorie.

Florin Mihalca

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.