UDMR va susține actualul primar liberal al Aleșdului Ioan Todoca la alegerile locale din 2020

747
Todoca Ioan ai Kajanto Paul
Foto ©️ varadinum.ma

Un acord a fost încheiat între Organizația Județeană UDMR Bihor și Organizația Județeană a Partidului Național Liberal (PNL) cu privire la orașul Aleșd. UDMR va susține actualul primar liberal Ioan Todoca la alegerile locale din 2020, oferind astfel orașului șansa de a avea în continuare un viceprimar maghiar.

„Privind în urmă cu mulți ani, relația dintre PNL și UDMR este foarte bună. Susținem ceea ce este în interesul maghiarilor locali și bun pentru comunitatea locală. Această cooperare este importantă și pentru dezvoltarea orașului Aleșd și pentru continuarea investițiilor”, a declarat senatorul Attila Cseke, citat de varadinum.ma.

Primarul Ioan Todoca din Aleșd a explicat că acordă o importanță deosebită menținerii relațiilor bune: „Am câștigat funcția de primar cu 33 de voturi la alegerile locale în urmă cu patru ani, datorită și alegătorilor maghiari din oraș. Le mulțumesc. În UDMR, am găsit un partener potrivit, de încredere și angajat pentru comunitate”, a precizat primarul.

Pál Kajántó, președintele organizației UDMR din Aleșd și viceprimar al orașului a precizat: „Este în interesul comunității maghiare să rămână reprezentată în administrația locală. Scopul viitoarelor alegeri locale este de a avea șansa de a păstra reprezentarea maghiarilor în procesul decizional local. Cu acordul semnat, cu o participare semnificativă, acest lucru poate avea succes.”

Acordul a fost semnat de Attila Cseke, președintele organizației județene UDMR Bihor și Ilie Bolojan, liderul județean al Partidului Național Liberal.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.