1.5 C
Aleşd
joi, 2 februarie 2023
AcasăPoliticaPSD-istul Ciprian Anta și-a dat demisia din Consiliul Județean după ce a votat...

PSD-istul Ciprian Anta și-a dat demisia din Consiliul Județean după ce a votat exproprierile necesare pentru construirea inelului rutier metropolitan 

După ce a votat în Consiliul Județean Bihor exproprierile necesare pentru construirea inelului rutier metropolitan Ciprian Anta anunță că, renunță la funcția în care a fost ales.

- Publicitate -

„În urma dezbaterilor din PSD Bihor referitoare la votul dat în favoarea proiectului de hotărâre privind realizarea ”Inelului Rutier Metropolitan Oradea” şi de a încerca să nu las loc de interpretări inutile menite să aducă un prejudiciu de imagine colegilor mei de partid, de bună credinţă aduc în atenţia cetăţenilor judeţului Bihor pe care i-am reprezentat în Consiliul Judeţean şi presei următoarele:

În primul rând,  în calitatea mea de simplu cetăţean şi ulterior în cea de ales judeţean şi om politic apreciez  că apărarea şi respectarea interesului public este mai presus de orice şi reprezintă un scop nobil pentru fiecare dintre noi, mai cu seamă pentru aleşii locali, judeţeni sau parlamentari.

Votul meu pozitiv, acordat ieri în Consiliul Judeţean Bihor pentru proiectul privitor la realizarea ”Inelului Rutier Metropolitan Oradea”, a respectat întru-totul principiile social-democrate, dar şi direcţia arătată de conducerea naţională a Partidului Social Democrat care a arătat permanent că este pentru dezvoltarea comunităţilor locale, pentru dezvoltarea şi alinierea României la standardele europene.

În acest context, pentru clarificare publică a acestei situaţii, subliniez că decizia de a vota pentru proiectul respectiv a fost în acord cu principiile social democrate, respectiv interesul public mai presus de orice interes personal, principii pe care, din păcate, conducerea Organizaţiei PSD Bihor refuză să le adopte.

Atrag atenţia pe această cale că o astfel de atitudine din partea conducerii Organizaţiei PSD Bihor este distructivă şi aduce prejudicii de imagine grave întregii organizaţii şi tuturor colegilor noştri care nutrim aceleaşi valori social-democrate, pro dezvoltare, pro interes public, pro europene. 

Semnalul de alarmă tras de mine vine şi în contextul în care actuala conducere a Organizaţiei PSD Bihor nu a prezentat o viziune publică a modelului pe care intenţionează să-l sprijine în dezvoltarea comunităţilor pe care fiecare dintre noi le reprezentăm.

În condiţiile în care unele proiecte sunt de interes şi utilitate publică, iar refuzul de a le adopta contravin viziunii și valorilor promovate de Partidul Social Democrat, am considerat necesar să pun mai presus de interesele de grup, interesul public, ideile şi valorile social-democrate.

Din păcate, Organizaţia PSD Bihor este condusă de un grup restrâns de oameni, care au o viziune total opusă faţă de ceea ce vedem că promovează la nivel naţional, dar şi în nenumărate alte organizaţii la nivelul ţării Partidul Social Democrat. Această viziune este menită să submineze la nivelul judeţului Bihor încrederea cetăţenilor în noi şi implicit acest lucru se va deconta electoral la următoarele alegeri.

Faţă de cele prezentate mai sus, într-un gest de maximă demnitate politică, deoarece respect statutul partidului şi înţeleg ce reprezintă ierarhia partidului, în condiţiile în care am decis să acord un vot în calitatea mea de consilier judeţean contra celor trasate de actuala conducere a organizaţiei PSD Bihor:

Astăzi, 23.09.2022 mi-am depus demisia din funcţia de consilier judeţean ca reprezentant al PSD Bihor în Consiliul Judeţean Bihor.

Cu toate acestea, subliniez că rămân fidel Partidului Social Democrat şi valorilor promovate de acesta şi nu voi părăsi acest partid, amintind încă odată că gestul meu este în acord total cu valorile acestui partid, dar din păcate în dezacord cu interesele unui grup restrâns al conducerii PSD Bihor.

Sper totodată ca demisia mea să fie un exemplu de demnitate politică şi pentru cei care conduc într-o asemenea manieră organizaţia PSD Bihor şi-i rog pe această cale să se gândească dacă nu cumva este oportun să-mi urmeze exemplul în dorinţa de a reforma şi recredibiliza organizaţia. Cu respect faţă de toţi oamenii din judetul Bihor”, a precizat Ciprian Anta, membru PSD.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI