37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

PSD Bihor: „Ilie Bolojan, complice prin menținerea în funcție a inspectorului școlar general Horea Abrudan”

PSD Bihor cere prim-ministrului să intervină: Ilie Bolojan, complice prin menţinerea în funcţie a inspectorului şcolar general Horea Abrudan!

“În condiţiile în care, în frunte cu preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, liberalii au făcut front comun pentru a-l sprijini pe inspectorul şcolar general Horea Abrudan, implicat în fraudarea unui concurs pentru directori, PSD Bihor i-a sesizat pe prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă şi pe ministrul Educației, Ligia Deca, cerând demersuri urgente pentru demiterea acestuia.

În dispreţul opiniei publice, PNL Bihor continuă să-l susţină pe politrucul care discreditează imaginea Învăţământului din judeţ, ba chiar îl promovează, cooptându-l în campanii de curăţenie derulate de Consiliul Judeţean.

Vă bateţi joc de copiii noştri care, prin muncă cinstită, aduc medalii şi recunoaştere internaţională judeţului şi ţării!”, a transmis PSD Bihor.

Textul integral al scrisorii deschise trimise de PSD Bihor:

4 mai 2023, Oradea 

Către Biroul Executiv al PNL

În atenția Președintelui PNL, Domnul Prim-ministru Nicolae Ionel CIUCĂ

Spre știința Ministrului Educației, Doamna Ligia DECA

Vă aducem la cunoștință o situație fără precedent în care Inspectorul Școlar General al județului Bihor, Horea Abrudan, membru PNL și susținut de conducerea PNL Bihor pentru ocuparea acestei funcții, a adus instituția a cărei conducere, vremelnic, i-ați încredințat-o.

În data de 19 aprilie 2023 DNA – Serviciul teritorial Oradea, a finalizat prin trimiterea în judecată dosarul, de o gravitate deosebită, constituit în cazul fraudării concursului pentru ocuparea postului de director la Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Inspectorul General sus-numit a fost președintele comisiei care s-a ocupat de organizarea acelui concurs de directori. Una din persoanele trimise în judecată, Mioara Țigan, este membră PNL și era, la data faptelor, șefa Casei Corpului Didactic din Bihor, poziție încredințată tot de către conducerea PNL Bihor.

Mai mult, în disprețul opiniei publice, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, prim-vicepreședintele PNL Bihor, Mircea Mălan, a decis să coopteze în organizarea unei campanii de curățenie derulate în județul Bihor de Consiliul Județean, tocmai politrucul care s-a ocupat de concursul fraudat de directori!

În ciuda semnalelor repetate, inclusiv în mass media locală, a acestei situații scandaloase, conducerea PNL Bihor a preferat să nu ia nici o măsură.

Vă cerem să interveniți de URGENȚĂ la nivelul organizației PNL Bihor pentru DEMITEREA inspectorului școlar general, Horea Abrudan.

Imaginea instituției, condusă de oameni care falsifică, sub oblăduirea politică a PNL, examene pentru funcții de conducere, este compromisă. Cetățenii așteaptă responsabilitate, în anul 2023 nu este acceptabilă asumarea unui asemenea derapaj de către conducerea PNL Bihor!

Stimate Domnule Prim-ministru, Stimată Doamnă Ministru, 

aveți obligația și posibilitatea să interveniți pentru a reinstaura încrederea bihorenilor în instituția responsabilă cu educația tinerilor noștri.

COMITETUL POLITIC DE CONDUCERE AL PSD BIHOR

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI