PNL va conduce Bihorul fără alianțe. Liberalii au majoritate în CJ Bihor (video)

588


Ilie Bolojan, preşedintele ales al CJ Bihor, şi Florin Birta, primarul ales al Oradiei, au anunţat, marţi seara, într-o intervenţie live din Piaţa Unirii din municipiu, că nu vor intra în alianţe, urmând să conducă judeţul şi municipiul “într-o formulă monocoloră”.

 

În Oradea, liberalii au obţinut 20 de mandate de consilieri locali, asigurându-şi majoritatea de două treimi însă la Consiliul Judeţean Bihor au doar 22 de mandate plus votul preşedintelui CJ, Ilie Bolojan, din totalul de 35, ceea ce înseamnă că pentru proiectele care privesc patrimoniul judeţului – care se aprobă cu votul a două treimi dintre consilieri – vor avea nevoie şi de un vot din partea opoziţiei. Cu toate acestea, conducerea PNL Bihor a decis să nu intre în alianţă nici cu UDMR şi nici cu reprezentanţii PSD, singurele formaţiuni care au reprezentanţi în Consiliul Local Oradea (4-UDMR, 3-PSD), respectiv Consiliul Judeţean Bihor (6 – UDMR şi 6-PSD). 

“Biroul Politic Judeţean a stabilit nominalizările pe care le va face pentru cele două poziţii de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Bihor, în persoana domnului Mircea Mălan, actualmente viceprimar al Oradiei, care va gestiona portofoliul legat de proiectele europene, şi Călin Gal, fost şef al Gărzii Financiare Bihor, în prezent consilier judeţean, care va gestiona problemele economice. Tot ceea ce am spus că vom face înainte de campanie vom căuta să ducem la îndeplinire în aşa fel încât să-i respectăm pe alegătorii din Bihor”, a declarat Ilie Bolojan în intervenţia sa pe Facebook.  

Propunerile PNL pentru funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean Bihor și de viceprimari ai municipiului Oradea.

Publicată de Ilie Bolojan pe Marţi, 29 septembrie 2020

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.