0.3 C
Aleşd
marți, 19 martie 2024

Deputatul Adrian Merka cheamă oamenii din Suplacu de Barcău la discuții

Pentru că cea mai distrusă porțiune de drum rămâne fără perspectivă de reabilitare, deputatul Adrian Merka îi cheamă pe oameni la discuții. Întâlnirea cu localnicii pe această temă, ar urma să aibă loc, duminică, 12.03.2023, ora 15:00 în fața sălii de sport din Comuna Suplacu de Barcău. 

- Publicitate -

Intenția mea este de a mă întâlni cu localnicii pentru a dezbate situația actuală. Nu avem încă nici un proiect de reabilitare a secțiunii de drum Dolea – Suplacu de Barcău. Cele peste 1000 de semnături strânse în acest scop au sensibilizat ministrul Transporturilor, dar decizia finală a fost luată de conducerea DRDP Cluj și anume de a împărți în trei tronsoane drumul Marghita – Suplacu de Barcău și de a proiecta doar pentru primele două tronsoane Marghita – Abram, Abram – Dolea, reparațiile și reabilitările necesare.

Zilele trecute am fost în audiență la regionala din Cluj pentru a arăta cu poze dezastrul din comuna Suplacu de Barcău. Conducerea actuala mi-a prezentat decizia fostei conduceri de a împărți acest drum în cele trei tronsoane.

Fosta conducere a fost destituită, iar conducerea actuală prin directorul interimar mi-a prezentat situația la zi: prima secțiune, unde toate procedurile sunt finalizate și se așteaptă rezultatul licitațiilor este tronsonul Marghita – Abram urmată de procedurile în derulare pentru tronsonul Abram – Dolea.

Secțiunea cea mai afectată Dolea – Suplacul de Barcău, cu drumul cel mai distrus, și de unde a pornit această sesizare a rămas la stadiul de propunere fără proiect și fără nici o procedură în derulare. Oare cui trebuie să mulțumească locuitorii comunei Suplacu de Barcău pentru toate acestea?“, spune parlamentarul Adrian Merka.

Deputatul a pus pe masa ministrului Transporturilor solicitarea pentru reabilitarea Drumului Naţional 19 B Marghita – Suplacu de Barcău – Poarta Sălajului.

Am primit din partea dânsului asigurări ca acest obiectiv va fi printre prioritățile sale pentru județul Bihor pe anul 2022”, susținea deputatul atunci.

Cererea a fost însoțită de o scrisoare, prin care localnicii își exprimau îngrijorarea „față de starea deplorabilă a Drumului Naţional 19 B – Marghita – Suplacu de Barcău – Poarta Sălajului. Dorim să tragem un semnal de alarmă pentru alocarea de urgență a fondurilor necesare reabilitării acestui drum nedemn de o țară europeană și de un județ atât de important din România.

Semnăturile care însoțesc această petiție sunt dovada vie că oamenii doresc condiții de trai decente și drumuri reabilitate pentru o circulație rutieră normală”, se arăta în solicitarea deputatului către Ministerul Transportului.

Parlamentarul explică faptul că drumul este plin de gropi, spărturi și tronsoane lungi de piatră cubică.

Toate acestea se întâmplă cu toate că am făcut, în ultimii ani, numeroase demersuri, atât la Guvernul României – Ministerul Transporturilor, cât și la Consiliul Județean Bihor și la Prefectură. Situația nu s-a rezolvat, acest drum fiind de la an la an într-un stadiu tot mai avansat de degradare”, susține deputatul Merka.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,133FaniÎmi place
1,741CititoriConectați-vă
397CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI