Cornel Popa: PSD face campanie politică pe subiectul coronavirusului

220
Cornel-Popa
Cornel Popa
 

În fața provocării mondiale, combaterea răspândirii noului tip de virus, COVID 19, România răspunde prin măsuri coordonate la nivelul guvernului, prin Ministerul Sănătății și celelalte ministere angrenate în această misiune.

Guvernul Orban acționează prompt și transparent, comunicând zilnic prin specialiștii care fac parte din celula de criză. În totală opoziție cu guvernul și interesul românilor, PSD a lansat o campanie de acuzații false despre faptul că România nu este pregătită să facă față unor potențiale îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Pentru că cifrele vorbesc cel mai bine, reiau aici informațiile venite direct de la Ministerul Sănătății: în România sunt pregătite aproximativ 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, 95 dintre acestea sunt la terapie intensivă (boala poate da complicații respiratorii severe), și sunt pregătite peste 4.000 de locuri pentru carantină.

Pentru a înțelege ridicolul situației, Comisia juridică din Senat, dominată de PSD, a respins săptămâna trecută chiar ordonanța Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. Așadar, una spunem la TV, panicând populația și răspândind informații false și cu totul alta facem în Parlament, domnilor și doamnelor de la PSD care puneți în pericol românii prin împiedicarea măsurilor bune și eficiente luate de guvern!

Partidul Național Liberal respinge orice tentativă de politizare a subiectului coronavirus și înțelege să respecte coordonarea cu autoritățile internaționale în domeniu, fiind în permanentă legătură cu guvernul italian, care a decretat stare de urgență în urma răspândirii pe teritoriul țării a noului tip de virus. Ministerul român de Afaceri Externe a emis o avertizare de călătorie în Italia și recomandă prudență tuturor acelora care trebuie să călătorească în zonele de risc.

Personal, recomand tuturor să se informeze din surse autorizate, să respecte normele de igienă și recomandările specialiștilor, pentru a ține departe de România îmbolnăvirile cu acest virus mortal. Situația este îngrijorătoare, iar politicienii care împrăștie minciuni nu fac altceva decât să afecteze populația. Să ne abținem, așadar, de la calcule politicianiste pe seama unei situații potențiale de criză!

Vă mulțumesc!

Senator Cornel Popa

PNL Bihor

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.