Eclipsă totală de Lună în această noapte vizibilă şi din România

349
eclipsa luna
 

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de duminică 20 spre luni 21 ianuarie şi va fi vizibilă şi din România.

Luna va intra complet în umbra Pământului, fenomenul va începe la ora 04.36. Eclipsa totală de luna din noaptea de 20 spre 21 ianuarie este ultima ocazie de a vedea un asemenea fenomen până în anul 2022.

Aceasta poate fi văzută de pe teritoriul României sau LIVE pe Internet pe parcursul întregului fenomen. Numele de „Lună sângerie” este dat eclipselor lunare totale, datorită culorii deosebite, un roşu portocaliu, pe care o căpătă satelitul natural al Pământului în momentul în care trece prin umbra planetei noastre.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.