26 iunie, Ziua Tricolorului

329

Ziua Drapelului Naţional,a fost adoptată prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, autorităţile publice şi precum și celelalte instituţii ale statului sunt obligate să organizeze programe şi manifestări cultural-educative, consacrate istoriei româneşti şi ceremonii militare specifice.

Drapelul României poate fi arborat oricând, fără constrângeri, si de persoane fizice la domiciliul.

Simbol naţional, drapelul care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei din timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.