Vadu Crisulului si Auseu la forumul Quo vadis Europa

1328

In perioada 23-25 iulie 2021, in comuna Cierna Voda din Slovacia a avut loc un forum international, unde Romania a fost reprezentata de comunele bihorene Vadu Crisului si Auseu si comuna Culciu din judetul Satu Mare.

Cierna Voda este o comuna slovaca, aflata in districtul Galanta din regiunea Trnava, avand o populatie de circa 1400 de locuitori. Aproape 200 de delegati din 5 tari s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute in comuna din Slovacia si au dezbatut teme precum Quo vadis Europa sau incalzirea globala. Din cauza caldurii mari festivalul gastronomic a fost inlocuit cu plimbare cu barca si cu vizitarea castelului Esterhazy din localitatea Galanta.

Delegatiile bihorene au fost conduse de catre primarul Mitica Lazar (Auseu) si viceprimarul Ioan Hasas (Vadu Crisului). Urmatorul forum international va avea loc in perioada 6-8 august in Croatia, la Legrad.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.