1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Vadu Crișului: Sediu gratuit pentru Asociația de promovare a destinației turistice Defileul Crisului Repede

Marti, 19.01.2021 orele 18 a avut loc sedinta ordinara al Consiliul Local Vadu Crisului. La eveniment, pe langa consilieri locali au participat delegatul satesc din localitatea Tomnatic – sat de unde nu a intrat nici un consilier – si locuitori din comuna. 

- Publicitate -

Dupa deschiderea sedintei de catre primarul Cosma Dorel si votarea procesului verbal din sedinta anterioara presedintele de sedinta Bica Ioan, a dat citire ordinii de zi propuse. Dupa votarea ordinii de zi si interpelarile grupurilor de consilieri s-a trecut la prezentarea celor sase  proiecte de hotarari propuse spre adoptare Consiliului Local. Primele doua proiecte de hotarari au fost propuse de edilul comunei si vizau aprobarea indicatorilor tehnico-economici a investitiei Modernizare drum communal DC176 Birtin – Tomnatic, proiect derulat prin PNDL1 si a carei termen de finalizare a fost prelungit pana in anul 2022, precum aprobarea si insusirea schitelor de identificare ale unor imobile din comuna si inscrierea in evidentele funciare in favoarea domeniului public respectiv privat al comunei Vadu Crisului. Am aflat, ca pentru a depune solicitari privind includerea unor proiecte în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social in etapa I trebuie depuse fotografii reprezentative ale amplasamentului; extras de Carte funciară pentru informare actualizat, la care să se anexeze Planul de amplasament și delimitare a imobilului (P.A.D.) afferent. Conducerea primariei s-a gandit ca sa depuna la Compania Nationala de Investitii propuneri de proiecte ca: modernizarea pietei agroalimentare, amenajare zona agrement, construire camin de batrini si infiintarea unui centru de recuperare la etajul dispensarului medical. 

Urmatoarele patru puncte de pe ordinea de zi au fost propuse de catre Hasas Ioan, viceprimarul comunei. S-a aprobat reteaua scolara al Colegiului Tehnic din Vadu Crisului pentru anul 2021-2022, planul de achizitii publice pentru anul 2021 si darea in folosinta gratuita a unui spatiu din cladirea incubatorului de afaceri pe turism catre Asociatia de promovare a destinatiei turistice defileul Crisului Repede. Aceasta asociatie va avea menirea de promovare si dezvoltare a zonei din punct de vedere turistic. La ultimul punct s-a aprobat Regulamentul pentru conferirea titlului de “Cetatean de onoare al comunei Vadu Crisului”. Conform initiatorului titlul de “Cetatean de Onoare al Comunei Vadu Crisului” reprezinta cea mai inalta distinctie acordata de consiliul local, unor cetateni romani sau straini, personalitati marcante, a caror cariera profesionala si existentiala are legatura directa sau indirecta cu comuna Vadu Crisului. Acest titlu reflecta aprecierea pe care o acorda locuitorii comunei Vadu Crisului “valorilor” care au o legatura de existenta cu aceasta comuna. Titlul se acorda, dupa caz, la propunerea: primarului; consilierilor locali sau unui numar de cel putin 5% din populatia cu drept de vot a comunei, cu respectarea cerintelor legale privind promovarea proiectelor de hotarari din initiativa cetateneasca.  

Categorii de personalitati indreptatite la conferirea titlului de “Cetatean de Onoare al comunei Vadu Crisului”: personalitati cu recunoastere nationala sau universala care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii comunei Vadu Crisului si a imaginii acesteia; personalitati care, prin realizarile lor deosebite, au facut cunoscut numele comunei Vadu Crisului, in tara si strainatate; persoane care, prin actiunile lor, au preintampinat producerea de evenimente deosebit de grave, sau prin sacrificiul suprem au salvat vietile concetatenilor lor, in comuna Vadu Crisului; persoane care, prin actiunile lor dezinteresate (donatii, actiuni umanitare, etc.), au produs o imbunatatire simtitoare a conditiilor de viata a locuitorilor comunei Vadu Crisului ; unor sportivi nascuti sau formati in comuna Vadu Crisului care au obtinut rezultate deosebite in competitii sportive internationale. 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI