Vadu Crisului la editia a XXIX. a zilelor comunei Révfülöp (Ungaria)

831
 

In perioada 15-18 iulie 2021, o delegatie de 23 persoane din localitatea bihoreana Vadu Crisului, in frunte cu primarul Cosma Dorel si viceprimarul Hasas Ioan au participat la zilele comunei Révfülöp. 

 

Comuna Révfülöp, o localitate cu circa 1300 de locuitori se afla pe malul lacului Balaton, in judetul Veszprém din Ungaria. Relatia celor doua localitati a inceput in urma cu 7 ani cand, viceprimarul Hasas, s-a adresat catre mai multe localitati cu numele de Rév(Vad) sa aiba intalniri periodice. De atunci anual delegatii din cele doua comune se viziteaza reciproc, fiind prezenti la evenimentele mai importante ale comunitatilor. 

Vineri dimineata oaspetii din Vadu Crisului s-au cunoscut cu apa lacului Balaton, apoi dupa masa au participat la deschiderea oficiala si la programul organizat pe scena din centrul localitatii. Sambata dimineata a avut loc inaugurarea unui turn de observare pe dealul Fülöp, o constructie emblematica a comunei din Ungaria, constructie care  in noaptea de 12 spre 13 februarie 2021 in urma unui trasnet a luat foc si s-a ars. 

Cu ajutor de la stat si cu suma primita de la firma de asigurare s-a reusit refacerea turnului de observare de 16 metri inaltime. La inaugurarea obiectivului au luat cuvantul printre altii primarul Kondor Géza, deputatul Fenyvesi Zoltán, reprezentanti ai executantului. Dupa cuvantari, preotul evanghelic Hafenscher Károly a sfintit turnul. 

Sambata dupa masa oaspetii insotiti de gazde au vizitat castelul de la Sümeg si au participat la un turneu demonstrativ al cavalerilor medievali, apoi a urmat o cina cavalereasca. 

 

Urmărește-ne și pe Google News