Vadu Crișului – întâlnirea membrilor rețelei locale de turism din Pădurea Craiului

130
Vadu Crisului

Joi, 28.11.2019, la orele 11 a avut loc la sediul Incubatorului de afaceri pe turism din Vadu Crişului  intalnirea membrilor rețelei locale de turism din Pădurea Craiului.

Evenimentul organizat de Unitatea de Management a Destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului -CAPDD Bihor, în cadrul proiectului „Pădurea Craiului-povestea merge mai departe”, destinație ecoturistică dezvoltată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat, prin intermediul programului “Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică locală durabilă prin ecoturism” a adunat la Vadu Crisului proprietari de spații de cazare, operatori turistici, ghizi locali, ONG-uri, UAT-uri, centre de informare turistică etc. Cei prezenti au fost salutati de catre Paul Iacobaş ,manager destinație apoi de catre Hasas Ioan, viceprimarul comunei Vadu Crisului.

Dupa prezentarea participantilor Paul Iacobas a prezentat obiectivele întâlnirii si rezultatele studiului de monitorizare turistică din 2018. Am aflat ca in Bihor este pentru prima oara cand s-a efectuat un asemenea studiu (cati turisti vin in zona, de unde vin, cati bani cheltuiesc, ce experiente ii atrag, de unde provin) cu date  care pentru  furnizorii de servicii in turism sant foarte importante. In cadrul intalnirii a fost prezentat conceptul de retea locala de turism, brandul turistic al Pădurii Craiului şi atributele sale precum si  proiectul „Pădurea Craiului-povestea merge mai departe” 2020-2024.

S-au stabilit totodata minim doua intalniri pe an, una in primavara iar cealaltă dupa terminarea sezonului turistic precum si modul de comunicarea intre membrii.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.