Vadu Crisului – „Curatenia in satul tau, unde traiesti”

593

Si comuna Vadu Crisului s-a inscris in concursul Campionatul Bihorean al Curateniei. ”Nu ne batem pentru premii, dorim doar ca sa introducem inca un punct intre legile fundamentale ale curateniei pentru comuna noastra”, ne-au relatat cei de la conducerea Primariei. 

Inspirate din orient, aceste legi ale curățeniei sunt fundamentale pentru inimile fiecăruia dintre noi. Curățenia este un termen provenit din germană – kurieren sau din latinescul curare, ce se referă, conform DEX, la calitatea de a fi curat, salubru, limpede, cast, pur, integru, corect, virgin, neprihănit, incoruptibil. 

1. “Curăţenia mâinilor”, asta înseamnă să nu iei nimic în plus. Prin asta se înţelege şi a patruzecea, a zecea sau oricare altă parte din venituri în plus, care trebuie dată celor care au nevoie. 

2. “Curăţenia urechilor”, asta înseamnă să nu asculţi oamenii speriati, nervoşi şi agitaţi şi de asemenea, să-ţi fereşti auzul de cuvinte vulgare, bârfe şi discuţii fără rost. 

3. “Curăţenia ochilor”, asta înseamnă să-ţi fereşti ochii de invidie, de răutate, de ură şi dorinţa arzătoare. 

4. “Curăţenia gurii”, asta înseamnă să-ţi păzeşti gura de prea multă vorbărie şi cuvinte vulgare. 

5. “Curăţenia corpului şi hainelor”, asta înseamnă să-ţi păstrezi corpul şi hainele în curăţenie. 

6. “Curăţenia gândurilor”, asta înseamnă să înlături din minte toate gândurile negative şi rele. Şi, de asemenea, să nu manifeşti milă faţă de propria persoană. De ce să-ţi fie milă de tine? Nu e mai bine să îţi pui în plan fapte măreţe? 

7. “Curăţenia sufletului şi a inimii”, asta înseamnă să-ţi păstrezi şi să te fereşti de izbucnirile emoţionale şi să nu le ignori. Iubiţi şi nu cereţi nimic în schimb. Dragostea înseamnă deja fericire. 

In aceasta luna, prin participarea la concursul initiat de catre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group incercam ca sa mai introducem la nivel local, in comunitatea noastra la Vadu Crisului, inca un punct intre legile fundamentale ale curateniei: „Curatenia in satul tau,  unde traiesti”. 

Organizatorii: Primaria comunei Vadu Crisului,,Colegiul Tehnic nr. 1,SC Master Adventure SRL asteapta joi, 10.06.2021, orele 12, la sediul firmei SC Master Adventure SRL, adresa Vadu Crisului, nr.71O, invită voluntarii care doresc ca sa ne sprijine in activitatea de salubrizare pe raul Crisul Repede si pe marginile Crisului Repede, in zona Tunelul 2 si Baraj Vadu Crisului. 

Speram ca dupa aceste activitati de curatenie, care se vor desfasura in luna iunie 2021 – prin ganduri, prin suflet si prin activitati de salubritate in comuna sa alungam termeni ca „nu pot”, „nu vreau” , „nu ma intereseaza” şi „nu cred” si sa ramanem cu: „se poate” si „vom reuşi”! Doamne ajuta! 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.