Trei transporturi ilegale de lemn, identificate de polițiști într-o singură zi

2226
Lemene de foc confiscate
Foto caracter ilustrativ

Joi, 24 septembrie, pe drumul comunal Vadu Crișului – Tomnatic, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din Vadu Crișului, în timp ce transporta cu o căruță 3 metri steri de lemne de foc, speciile fag și gorun, fără a deține documente legale de transport. 

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 320 de lei, a fost confiscat și lăsat în custodie la Ocolul Silvic Aleșd.

Tot joi, 24 septembrie, pe D.N1 H, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Nușfalău, în timp ce transporta cu o autoutilitară  3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără a deține documente legale de transport.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 492 de lei, a fost confiscat.

Tot joi, 24 septembrie, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat un bărbat de 53 de ani, din municipiul Oradea, bănuit că ar fi tăiat și sustras dintr-o pădure privată de pe raza localității Șerghiș, un arbore nemarcat, specia fag, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.400 de lei.

Materialul lemnos a fost recuperat și urmează a fi restiuit proprietarului.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de arbori.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.