„Tradiții culturale pe valea Crișului Repede – Din vatra satului” la Vadu Crisului

546

Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului, în parteneriat cu Primăria Vadu Crisului și Asociația Culturală Moșuț a organizat duminica  25. nov. 2018, ediția a IV-a al Festivalului. In camin a avut loc si o expozitie cu scop caritabil.

 

Manifestarea a avut loc la Căminul Cultural din localitate, începând cu orele 12, cu participarea elevilor de la șapte școli din județ: Scoala Gimnaziala Nr. 1 Aușeu, Scoala Gimnaziala Nr. 1  Bulz, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Butan, Scoala Gimnaziala Miron PompiliuȘtei, Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș,  Scoala Gimnaziala Nr. 1 Roșia si Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului.

Prin acest proiect organizatorii au dorit ca să promoveze în rândul tinerilor tradiția, dansul, cântecul românesc și  meșteșugurile tradiționale atât de mult apreciate în țară dar și peste hotare.

Manifestarea a debutat cu un moment dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918. Dragos Bodea la taragot si Adrian Corb au cantat cantece patriotice iar elevii din clasa a III-a de la Vadu Crisului au prezentat sceneta. „Si noi am fost la Alba Iulia”. Dupa un spectacol prezentat de Ansamblul Mosut-dans de Cheresig si fecioresc-a urmat  premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare la faze judetene si nationale. Astfel primarul Cosma Dorel si  Pop Adriana, presedinta comitetului de parinti a premiat 55 de tineri inmanandu-le plicuri cu bani, intre 100-400 lei, in functie de performanta obtinuta, Consiliul Local destinand suma de 7525 lei pentru premiere. Evenimentul a continuat cu festivalul propriu zis, un  proiect educativ judetean aflat la cea de a IV-a editie.Coordonatorii evenimentului au fost prof. Maria Malai si inv. Liana Bot.

Scolile participante au prezentat colinde, obiceiuri de iarnă,  dansuri  și cântece populare din Bihor. Festivalul-concurs s-a  incheiat cu premierea tuturor ansamblurilor prezente la editia a IV-a a festivalului.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.