Târgul de la Vama Sării 2018 ediția 50. Program complet

4806
targul-de-la-vama-sarii-sursa-foto-vinsieu-punct-ro

Targul de la Vama Sarii a ajuns la editia a 50-a, fiind unul dintre cele mai longevive manifestari etno-folclorice din judetul Bihor. Primaria si Consiliul Local Vadu Crisului, ne invita in perioada 2 – 3 iunie 2018 sa participam la aceasta sarbatoare locala. Numele festivalului de la Vadu Crisului provine din secolele XIII-XV, cand in defileu se vamuia sarea adusa din ocnele Transilvaniei spre Campia Panonica. Și în 2018, plutașii vor aduce bulgărele de sare pe apele Crisului Repede, ca mai apoi, fiecare, să fie invitați la petrecerea câmpenească organizată pe terenul de fotbal din localitate.

 

Denumirea serbarii este atestata de documente din Evul Mediu potrivit carora la Vadu Crişului, pe Crişul Repede, activa fara intrerupere un punct vamal intre Transilvania şi Pasalacul otoman de la Oradea. Vamesii retineau o parte din sarea adusa de carausi in carute sau de plutasi, pe Cris.

Programul evenimentelor este următorul:

Sambata, 2. iunie 2018.
16.00- Deschiderea Expozitiei „Vadu Crisului in picturi si in fotografii”la Incubatorul de afaceri pe turism(picturi si fotografii realizate in cadrul taberei de creatie din Vadu Crisului)
– Inaugurarea terenului de tenis sintetic din centrul comunei
17.30- Sosirea plutei cu sare in zona terenului de fotbal,
-Deschiderea oficiala a Targului de la Vama Sarii,
18.00- Formatii artistice din comuna Vadu Crisului si interpreti locali
20.30-Nuntasii Bihorului
21.30- Jessie
22.20-Discoteca in aer liber

Duminica, 3. iunie 2018.
9,00-Concurs „Cea mai gustoasa mancare a Targului”(pe terenul de fotbal)
11.30-12.00- Sosirea formatiilor artistice din localitatile de pe valea Crisului Repede, la caminul cultural
12.15-12.30- Defilarea formatiilor artistice din centru la terenul de fotbal
12.30-12.45 -Deschiderea concursului-festival „Targul de la Vama Sarii”
Salutul invitatilor prezenti
12.45- Lansare de porumbei voiajori
12.50-18,30-Desfasurarea concursului-festival „Targul de la Vama Sarii” cu participarea formatiilor artistice de pe valea Crisului Repede (in organizarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Bihor)
In timpul spectacolelor:
-ora 16,00/ premiere:
„Cea mai gustoasa mancare a Targului”

19.00- Csocsesz (UNGARIA)
20.00- Angela Rusu
20.45- Adrian Sina&Aza
21.30- Phoenix
23.00- Foc de artificii
23.15- Discoteca in aer liber

In perioada Targului va functiona si un parc de distractii si atelier interactiv de tir cu arcul (Clubul sportiv Redpoint).

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.