Tabara de creatie la Vadu Crisului

411
Tabara de creatie la Vadu Crisului

In perioada 6-10 mai va avea loc o tabara de creatie in localitatea de pe Valea Crisului Repede. Picturile si fotografiile  realizate vor fi expuse in cadrul unei expozitii „Vadu Crisului si Körösszegapati in picturi si fotografii” la Incubatorul de afaceri pe turism din Vadu Crisului in cadrul manifestarilor Targului de la Vama Sarii.

 
Colaborarea intre orasul Hajduszoboszló din Ungaria si comuna bihoreana Vadu Crisului dateaza de circa 8 ani, aflam de la Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crisului. A inceput cu depunerea unui proiect transfrontalier in urma careia la Vadu Crisului in locul primariei vechi s-a inaltat un Incubator de afaceri pe turism, iar in orasul din Ungaria, langa intrarea in strand, un centru de informatii turistice. Legatura este vie si astazi, in cadrul RO-Hu si in cursul anului trecut s-a depus un proiect comun  de catre cele doua localitati si Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea si Muzeul din Szoboszló, proiect din pacate nefinantat. Dealungul anilor pompierii voluntari din Vadu Crisului, ansamblurile de dansuri populare si multi dintre localnici au ajuns si au incercat puterea doveditoare a apei termale din Hajduszoboszló sau au participat la Festivalul mancarurilor bio si a vinului, ne marturiseste primarul Cosma Dorel. Colaborarea cu comuna infratita Körösszegapati este la fel de activa , sant doua proiecte finantate de UE in care comunitatile sant partenere. Una din Interconectarea tradiţiilor de pe Valea Crişului Repede”, cu numărul ROHU 289 , are intre activitati chiar si Targul de la Vama Sarii. In perioada 6-10 mai se va desfasura pentru a doua oara  tabara de creatie cu participare internationala la Vadu Crisului.

Vor fi prezenti pe langa pictorii locali si pictori foarte bine cotati din Ungaria- care s-au adunat sub bagheta lui Csapláros László, proprietarul unei de galerii de arta din Szoboszló- Bán Tibor, Bimbó Tamás, Barnóczky György,  Valik Zagyva Sándor artisti indragostiti de Hortobagy si de pusta maghiara si care timp de o saptamana vor imobiliza pe panza frumusetile localitatii Vadu Crisului, a olaritului si a defileului Crisului Repede.Lor li se vor alatura fotografi din localitatea infratita Körösszegapati.

Picturile si fotografiile realizate in cadrul taberei de creatie vor fi expuse cu ocazia Targului de la Vama Sarii in incubatorul de afaceri. Deschiderea vernisajului va avea loc sambata, 1 iune la ora 16. Expozitia din Vadu Crisului se va muta apoi la caminul cultural din Hajduszoboszló si Apati.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.