3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Salvamontiștii au intervenit în ajutorul unei adolescente care a leșinat în fața intrării în Peștera Vadu Crișului

Salvamontiștii bihoreni au salvat astăzi o femeie care a suferit o leziune la genunchi în timp ce se deplasa pe o porțiune cu lanțuri a traseului Circuitul Cheilor Galbenei.

- Publicitate -

Salvamontiștii bihoreni care asigurau permanența în arealul Parcului Natural Apuseni au intervenit pentru salvarea femeii. Salvamontiștii bihoreni au acționat cu operativitate, existând riscul ca femeia să facă hipotermie.

„Situația era complexa dat fiind că victima stătea parțial in apă,reușind să se refugieze pe vârful unei stânci care ieșea la suprafață ,în apropierea Cascadei Evantai. În ciuda vremii caniculare,apa avea cca 10 grade, astfel că rănita era expusă riscului de hipotermie”, potrivit Salvamont România.

Tot în cursul zilei de azi o altă patrulă a SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, cea care asigură permanența în zona Defileului Crișului Repede a intervenit în ajutorul unei adolescente care a leșinat în fața intrării în Peștera Vadu Crișului.

Tânăra, găsită intr-o stare generală de rău a beneficiat de avantajul prezenței în cadrul patrulei a unui medic SAJ, voluntar în cadrul Salvamont-Salvaspeo Bihor, fiind diagnosticată cu stare avansată de epuizare pe fondul suprasolicitării organismului.

După administrarea medicației necesare, tânăra a fost transportată circa 3 km imobilizată în targa UT, fiind predată ambulanței SAJ sosite de la Aleșd.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI