Salvamontiștii au intervenit în ajutorul unei adolescente care a leșinat în fața intrării în Peștera Vadu Crișului

999
Salvamontiștiii bihoreni
Foto ©️ Salvamont-Salvaspeo Bihor

Salvamontiștii bihoreni au salvat astăzi o femeie care a suferit o leziune la genunchi în timp ce se deplasa pe o porțiune cu lanțuri a traseului Circuitul Cheilor Galbenei.

Salvamontiștii bihoreni care asigurau permanența în arealul Parcului Natural Apuseni au intervenit pentru salvarea femeii. Salvamontiștii bihoreni au acționat cu operativitate, existând riscul ca femeia să facă hipotermie.

„Situația era complexa dat fiind că victima stătea parțial in apă,reușind să se refugieze pe vârful unei stânci care ieșea la suprafață ,în apropierea Cascadei Evantai. În ciuda vremii caniculare,apa avea cca 10 grade, astfel că rănita era expusă riscului de hipotermie”, potrivit Salvamont România.

Tot în cursul zilei de azi o altă patrulă a SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, cea care asigură permanența în zona Defileului Crișului Repede a intervenit în ajutorul unei adolescente care a leșinat în fața intrării în Peștera Vadu Crișului.

Tânăra, găsită intr-o stare generală de rău a beneficiat de avantajul prezenței în cadrul patrulei a unui medic SAJ, voluntar în cadrul Salvamont-Salvaspeo Bihor, fiind diagnosticată cu stare avansată de epuizare pe fondul suprasolicitării organismului.

După administrarea medicației necesare, tânăra a fost transportată circa 3 km imobilizată în targa UT, fiind predată ambulanței SAJ sosite de la Aleșd.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.