Retestarea rromilor din Vadu Crișului, refuzată de București!

2046
rromi din Vadu Crișului

Retestarea în masă cerută de prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea a fost refuzată de Capitală. S-au făcut, totuși, câteva teste și se așteaptă Ordinul lui Raed Arafat pentru ieșirea din carantină a coloniei de rromi din Vadu Crișului.

Prefectul Dumitru Țiplea declara miercuri potrivit bihon.ro că orice decizie în legătură cu ieșirea din carantină a coloniei din Vadu Crișului va fi luată după o nouă rundă de testare în masă. Iată, însă, că superiorii de la București au considerat că nu este cazul, respingând solicitarea prudentă a autorităților locale.

“Considerăm că nu este justificată propunerea de retestare a persoanelor carantinate și nici cea de menținere a carantinei”, se arată în adresa semnată de colonelul Claudiu Zamfir, șef al Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, trimisă Prefecturii Bihor, scrie bihon.ro.

Vineri, au fost testate, totuși, 13 persoane, printr-o hotărâre luată de prefect împreună cu personalul de specialitate de la Direcția de Sănătate Publică. Se speră că rezultatul va parveni sâmbătă.

Între timp, se așteaptă emiterea Ordinului comandantului acțiunii Raed Arafat, pentru ieșirea din carantină a comunității de rromi din Vadu Crișului.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.