Profesorul Karcsi Kadas, alaturi de fosta campioana olimpica Constantina Dita, in campania de alegeri pentru functia de presedinte al FRA

366
prof.Kadas, ministrul Novak si Constantina Dita
prof.Kadas, ministrul Novak si Constantina Dita

In  luna aprilie 2021 vor fi alegeri la Federaţia Româna de Atletism. Alaturi de fosta campioana olimpica Constantina Dita, care va candida pentru functia de presedinte, prof.Karcsi Kadas din Oradea tinteste ca să devină secretarul general al acestui for. 

Atleta Constantina Dita a atins vârful carierei la JO de la Beijing (2008) când, la vârsta de 38 de ani, a reușit să devină campioană olimpică la maraton, fiind cea mai în vârstă campioană olimpică a probei. A realizat cursa cu timpul de 2 ore 26 minute și 44 de secunde. De-a lungul carierei sale a reușit să cucerească mai multe curse de maraton și să realizeze o serie de recorduri mondiale și naționale. Dintre medalii importante cucerite de-a lungul carierei de către Constantina Diță amintim: bronz la CM de la Helsinki (2005) – maraton;aur la CM de la Edmonton (2005) – semimaraton;bronz la CM de la New Delhi (2004) – semimaraton; aur la Maratonul de la Chicago (2005);bronz la Maratonul de la Londra (2007).  

In acest an va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. În echipa fostei campioane se află şi prof. Karcsi Kadas, cel care, în eventualitatea în care fosta atletă va câştiga funcţia, ar urma să devină secretarul general al forului sportiv roman. Dar cine este domnul Kadas, care  impreuna cu nevasta Simona, prin Asociatia lor de mai multi ani, impreuna cu primaria din Vadu Crisului sant organizatorii crosurilor de primavara si de toamna pentru tinerii de pe valea Crisului Repede?

M-am nascut la Oradea, pe data de 07.03.1955, am copilarit in Marghita, de unde ne-am mutat la Oradea, ne marturiseste fostul antrenor bihorean. Scoala primara l-am facut la Generala 4, si ca orice baiat tanar prima data m-am apucat de fotbal la Crisul Oradea. Patru ani am jucat fotbal, dupa care am ajuns la Liceul Central Experimental de Atletism din Campulung Muscel, pe care am absolvit-o in anul1974. Ca si atlet, am reusit sa castig mai multe titluri nationale si balcanice la diferite probe ale atletismului, cum ar fi la cros – individual si echipe-, 2000 m obstacole (unde am detinut si recordul national si cel balcanic), 4x4oo m stafeta. Am concurat la toate probele din atletism, inclusiv la maraton, am fost component al lotului national si olimpic, etc. Am fost legitimat la cluburi importante din tara ca  Metalul Bucuresti, Olimpia Bucuresti , Steaua Bucuresti, Tricolorul Oradea. Ca antrenor am antrenat la LPS Oradea si Crisul Oradea, unde am obtinut cele mai bune rezultate cu sportiva Dorina Korozsi, care a fost multipla campioana balcanica si nationala . Actualmente fac parte din echipa campioanei olimpice la maraton de la Beijing 2008 Constantina Dita  pentru alegerile prezidentiale din aprilie 2021 pentru functia de secretar general. 

După o serie de vizite făcute la mai multe cluburi de atletism din întreaga ţară, fosta campioană olimpică, împreună cu fostul antrenor orădean Karcsi Kadas, in cursul saptamanii trecute au fost în vizită la cele mai importante foruri ale sportului românesc, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Am aflat, ca scopul acestor vizite a fost acela de a prezenta programul de relansare a atletismului românesc aşa cum se prezintă el în viziunea fostei campioane olimpice. Atat ministrul sportului Eduard Novak cat si preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român Mihai Covaliu şi-au exprimat aprecierea faţă de ideile Constantinei Diţă şi i-au asigurat pe cei care fac parte din echipa sa că vor beneficia de tot sprijinul instituţiilor pe care le conduc. „Mă bucur că fac parte din echipa campioanei olimpice Constantina Diţă şi îi mulţumesc, pe această cale, că s-a gândit la mine. Voi face tot posibilul să nu o dezamăgesc, a spus in incheiere prof.Kadas., 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.