Meci de fotbal intre generatii la Vadu Crisului (foto)

608
Meci de fotbal intre generatii la Vadu Crisului
 

Motiv de mare bucurie pentru iubitorii sportului rege la Vadu Crisului. Sambata dupa masa fostele glorii ale echipei s-au întâlnit în cadrul unui meci amical cu tinerii jucatori de astazi, cei care dupa patru etape sant pe locul doi in seria 1, liga a V-a al campionatului Judetean de Fotbal Bihor. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului Zilele sportului pe valea Crisului Repede si a fost sprijunita si de DDIP Bihor.

In anul 1963 au fost inundatii mari la Vad, Crisul s-a revarsat din matca, apele ajungand pana la CAP.Cand apele s-au retras terenul de fotbal devenise un teren de piatra, gazonul si stratul de pamant fiind distruse de apele revarsate.Atunci s-a luat decizia sa se faca un nou teren de fotbal pe actualul amplasament, la intrarea in defileul Crisului Repede.

Dealungul timpului multi fotbalisti au pornit de la Vadu Crisului, ajungand la echipe din diviziile C si B si chiar A. Cel mai valoros fotbalist pe care l-a dat Vadu-Crisului, a fost Teodor Fildan, nascut la 14 martie 1954, care a activat la FC Bihor in divizia A.

Circa 40 de fosti fotbalisti la varsta a doua si a treia, care au jucat sub culorile galben-albastru al clubului pe atunci Stanca Vadu Crisului au raspuns cu da invitatiei, incepand cu membrii echipei care in finele anilor 70 au reusit promovarea din campionatul zonal in campionatul judetean, pe stadionul Vointa din Oradea dupa un baraj viu disputat. Cei prezenti au fost salutati de catre primarul Dorel Cosma si viceprimarul Ioan Hasas, si ei fost componenti ai echipei locale la nivel de juniori si seniori.Prezentarea echipelor a fost facuta de catre primarul Cosma si dupa un minut de reculegere tinuta in amintirea celor care nu mai sant pe acest pamant s- a dat drumul la joc. Dupa o partida viu disputata, cu pauze de hidratare dupa fiecare 15 minute jucate, partida s-a terminat la egalitate 2-2 si au urmat loviturile de la unsprezece metri, unde cei mai in varsta si au adjudecat victoria. Pali Teodor(Dele), Hasas Imre(Piki), Puscau Sandu, Pascar Sorin, Feri si Attila Mihok, Feri Rakóci, Sandu si Florian Miere, Sanyi Kósa,Jóska Scheirer, Mircea Schiop, Alin Schiop au fost doar cativa printre cei prezenti la meci.

Dupa fotbal intalnirea a continuat la sala de sport langa un bograci, o bere si muzica buna.Meci de fotbal intre generatii la Vadu Crisului 3Meci de fotbal intre generatii la Vadu Crisului 6Meci de fotbal intre generatii la Vadu Crisului-2

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.