Încă doi eliminați de la BAC la centrul de examen de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului

1173

În județul Bihor, la a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba la alegere a profilului și a specializării) au fost prezenți 3373 candidați (97,5% din totalul candidaților înscriși pentru această probă, respectiv 3457). Dintre cei 3373 candidați, 1189 au susținut proba la biologie, 33 la chimie, 17 la economie, 26 la filosofie, 97 la fizică, 1249 la geografie, 215 la informatică, 381 la logică și argumentare, 132 au susținut la psihologie, iar 34 la sociologie. Proba s-a desfășurat astăzi, 30 iunie, în 21 de centre. Nu au participat 84 candidați. La această probă nu a fost eliminat niciun candidat.

Pentru tentativă de fraudă, la proba obligatorie a profilului susținută în data de 29 august, în urma vizualizării înregistrărilor audio video au mai fost eliminați doi candidați din centrul de examen de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare se vor publica la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă se va desfășura joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.