In memoriam Parintele Sorin Mititean

7007
Parintele Sorin Mititean
Foto arhivă

A plecat dintre noi la cele veşnice Preotul Sorin Mititean. Născut pe 14 decembrie 1965 din parintii Aurelian si Anița în localitatea Santioana, judetul Bistrita Nasaud s-a format întâi la şcoala generală din satul natal, iar apoi, după  ani de liceu la Bistrita, vocaţia l-a îndreptat spre pregătirea duhovnicească la Seminarul Teologic din Cluj Napoca.

După aceste studii îl găsim student la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu. Din anul 1987 este preot paroh în localitatea Paulesti-Spinus, Protopopiatul Marghita, judeţul Bihor, iar din 1995 este transferat la parohia ortodoxa din Vadu Crisului si de atunci slujirea duhovnicească l-a legat definitiv de judeţul nostru si de localitatea de pe malul Crisului Repede. 

Slujirea în modestia şi sacrificiul de care a dat dovadă este incomparabilă. Am avut toti-ortodocsi sau cei de alte religii- în Părintele Sorin un model de Înalt slujitor al Domnului, al semenilor cărora se dedica fără vreun refuz. 

Comunitatea locala este îndoliata de plecarea prematură a marelui OM, care cu zâmbetul său nelipsit însenina sufletele noastre, ale tuturor.

Trecerea la cele veșnice la 11 ianuarie 2021, lasă în inimile noastre o caldă și duioasă amintire a bunătății și înțelepciunii sale dar și o bogată moștenire spirituală pe care alături de minunata sa familie (nevasta Floarea si cei doi copii, Florin si Paul), noi, cei din Vadu Crisului care l-am cunoscut, iubit și admirat avem datoria să o ducem mai departe. 

„Veșnică odihnă și memoria binecuvântată! Dumnezeu să-l ierte!”, transmite ing. Hasas Ioan, viceprimar al comunei Vadu Crişului.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.