Fotografii si din zona Vadu Crisului la expozitia ”Discover Bihor” (foto)

1218
Fotografii si din zona Vadu Crisului la expozitia''Discover Bihor''
Pascar Florena Andrada lângă pozele expuse din zona Vadu Crisului

La Filarmonica de Stat din Oradea, joi, 13 februarie, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Discover Bihor ”. Expoziția cuprinde 52 de fotografii, ce reprezintă o sinteză a imaginilor realizate în cadrul editiei a II-a a Taberei Internationale de Fotografie ,,Discover Bihor”, desfășurată în județul Bihor, în toamna anului trecut.

Sălacea, Săcueni, Oradea, Băile Felix, Vadu Crişului, Şuncuiuş, Valea Iadului şi Şinteu sant localitatile unde în perioada 29 septembrie – 6 octombrie al anului trecut, fondatorii clubului Varadinum Ovi D. Pop şi Adela Rusu i-au invitat pe fotografii Marcel van Balken şi Michele Macinai, ambii din Italia, Steven Yee Pui Chung din Singapore, Vinod Chauhan din India, polonezul Cezary Dubiel, sârbii Zoran Stojiljkovic şi Borislav Milovanovic, Petar Sabol din Croaţia, Harry Woo din Malaezia, respectiv Balassi Csaba şi Nagy Lajos din România ca in cadrul taberei de picture să viziteze şi să imortalizeze cateva din cele mai frumoase locuri din judeţul Bihor. 

Joi de la ora 17 dupa o prezentare a lui Mihai Olaru, reprezentantul firmei  Nikon, care a adus cu el mai multe aparate şi mai multe obiective mirrorless Nikon Z, cei prezenti au fost salutati de catre Adela Rusu si Ovi D.Pop, apoi in cadrul vernisajului au fost invitați să ia cuvântul: Horváth Béla primarul din Sălacea , Ioan Hasas viceprimarul comunei Vadu Crisului si Bántó Norbert, directorul Agenției de Management al Destinațiilor Bihor.

Prin intermediul acestor fotografi, atat judetul cat si Discover Bihor ajunge sa fie vizibil nu doar pe plan national cat si pe plan international, a spus Bántó . Aceste fotografii datorita internetului ajung in toate colturile lumii si sute de mii de persoane vor putea vedea frumusetile judetului nostru.

Laud initiativa organizatorilor, pentru ca aceasta tabara este poate chiar unica ca si initiativa si daca ne uitam pe aceste fotografii vedem 13 carti de vizita, a acelor persoane care au participat la editia a II –a a acestei tabere internationale, a spus din partea artistilor care au participat la tabara Balassi Csaba, din Miercurea Ciuc, singurul maestru FIAP din România, prezent la vernisaj. Felicit conducerea Consiliului Judetean Bihor pentru faptul ca si-a dat seama, a recunoscut din timp  ca este o initiativa care trebuie sprijinita. Bihorul are printre puţinele consilii judeţene din tara care sprijină astfel de evenimente şi într-adevăr vor să-şi promoveze judeţul. Aceste fotografii, realizate de artişti din şapte ţări străine, vor ajunge pe simezele din intreaga lume. Asta este ceva deosebit! a spus domnul Balassi Csaba, care este si ofiterul de legatura cu Federatia Internationala de Arta Fotografica.

La eveniment au participat si fete imbracate in costume populare traditionale maghiare, românești si slovace din judetul Bihor si domnul Féth Imre din Episcopia Bihor care a adus la degustat cele mai bune vinuri albe, rose si rosii din pivnita proprie.

Din zona Vadu Crisului la vernisaj a participat in costum popular eleva din clasa a X-a Pascar Florena Andrada si sant expuse fotografii cu defileul, cascada, olari, biserica ortodoxa si muzeul satului din localitate.

Expoziția rămâne deschisă la Filarmonica de Stat Oradea până pe 27 februarie 2020, putând fi vizitată între orele 10.00-17.00. Intrarea este liberă.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.