Fotografii au ajuns la Vadu Crisului

410
Ovi D.Pop la Vadu Crisului

Fotografii care participa in perioada 29 septembrie – 6 octombrie la Tabăra “Discover Bihor”, aflată la cea de-a doua ediţie joi au ajuns la Vadu Crisului. Despre participanti si program ne-a relatat Ovi D.Pop, unul dintre organizatorii evenimentului.

Persoanele care suntem astazi aici la Vadu Crisului sunt participanti la cea de-a II-a editie a taberei Discover Bihor, artisti fotografi din mai multe tari. Datorita succesului de anul trecut, cand am avut invitati din Turcia, Singapore, India, Polonia, Germania si Italia in acest an am invitat mai multe persoane, 11 fotografi împreună cu organziatorii orădeni Ovi D. Pop și Adela Rusu ca sa vada, sa descoperere şi sa imortalizeze imagini reprezentative ale judeţului Bihor. Succesul editiei de anul trecut a fost cuantificat prin obtinerea a multor premii internationale castigate de fotografii care au participat la eveniment, contribuind astfel si la cresterea imaginii judetului nostru, ne spune Ovi Pop.

In aces an avem printre invitati pe presedintele fotografilor din Singapore, profesorul Steven Yee, pe domnul Harry Woo presedintele Asociatiei Fotografilor din Malaiesia, pe Cezary Dubiel, cel mai bun fotograf din Polonia, distins nu demult chiar de presedintele Poloniei, pe Marcel van Balken cel mai premiat fotograf din Olanda, doi fotografi foarte cunoscuti din Romania, mestrul fotograf Balassi Csaba si Nagy Lajos, pe Michele Macinai din Italia care la 51 de ani a fost cel mai premiat fotograf in anul 2018, colega mea din Oradea Adela Rusu si pe cel mai premiat fotograf din Croatia, Petar Sabol care la 36 de ani are titlul de maestru fotograf si care in tara lui deja are fotografii expuse in muzee. Lista se completează cu doi fotografi din Serbia, Zoran Stojiljkovic şi Borislav Milovanovic, care sant in top 10 in tara lor si sant invitati la toate concursurile internationale pentru jurizare.

Ce program ați avut?

In prima zi, ziua zero, am fost la Baile 1 Mai, la festivalul Canta Padurea, luni ne-am mutat la Baile Felix pentru ca o parte din cei prezenti faceau parte din juriul concursului foto Varadinum (salon cu peste 700 de fotografii din 63 de tari), apoi a urmat zona de nord a judetului, Salacea unde chiar si in colonia de romi am pozat, a urmat zona Sacuieni, Diosig, Galospetreu.

Miercuri a fost o zi mai lejera, oaspetii au avut prilejul să se bucure de calitatile apei termale din Felix si de la ora 16 domnul Steven Yee din Singapore, a avut o prezentare la Universitatea Partium. La ora 18 toti am avut o expozitie comuna la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai.

Anul viitor fiind anul anul emigratiei, toti participantii au fost invitati ca alaturi de pianistul Thurzo Zoltan sa cânte melodia “Imagine” a lui John Lennon pentru a apărea într-un videoclip de promovare.

Joi participantii s-au mutat pe Valea Iadului si am venit la Vadu Crisului. Aici punctele de atractie au fost Biserica ortodoxa cu iconostasul deosebit, muzeul local, olarii si ceramica alba.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.