„Dezvoltarea personală este credința că meriți efortul, timpul și energia necesară pentru a te dezvolta pe tine însuți ’’ – Ateliere pentru copii în parohia Ortodoxă Dobricionești și Birtin

463
 

Parohia Ortodoxă Dobricionești și Birtin, în parteneriat cu Primăria Vadu Crișului, care a pus la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activităților (caminul cultural din Birtin), organizează ateliere de dezvoltare personală, cursuri de dans popular și pictură pe sticlă, pentru copiii parohiei din cele două localități.  

 

Dezvoltarea personala este o activitate dinamică și creativă care susține și ajută copilul sau adolescentul să-și descopere resursele interioare, să dezvolte modalități proprii de găsire a soluțiilor la problemele pe care le întâmpină sau le poate întâmpina în existența sa. Scopul principal al acestei activități este facilitarea accesului la un viitor împlinit, adaptat și echilibrat. Rolul unui părinte, al profesorilor, al comunitatii este de a susţine şi ghida copilul în a-şi urma drumul în viaţă, de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii şi de a-şi îndeplini visele, iar în această etapă a vieţii, acest lucru poate fi tradus prin dezvoltare personală, unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii unui copil. Mai târziu, când copilul va fi mare îşi va da seama că dezvoltarea personală înseamnă să afle lucruri despre el şi să-şi îmbunătăţească constant viaţa, pentru ca „Investiția în tine este cea mai bună investiție pe care o vei face vreodată. Nu numai că îți va îmbunătăți viața, ci va îmbunătăți viața tuturor celor din jurul tău. ” afirma Robin Sharma. Trebuie sa ne preocupe ca încă de mici, copiii să fie expuși la cât mai multe situații reale, care sa îi ajute să își formeze o impresie corectă și echilibrată despre viață și despre lume. Primii ani de viata sunt cruciali pentru conturarea si cristalizarea personalitatii copilului. Relatia terapeutica, intalnirea si interactiunea cu copiii de aceeasi varsta, dialogul dintre acestia, perceperea reciproca, diferentierea de ceilalti, sunt discrete mecanisme de modelare si maturizare a personalitatii. Grupul de dezvoltare si optimizare personala satisface copilului nevoile dominante de interactiune cu copiii de aceeasi varsta, de autocunoastere, de comunicare si recunoastere. 

Cursurile de dezvoltare personală îl ajută pe copil la: 

  • stimularea creativității și a spontaneității 
  • creșterea nivelului de adaptabilitate în diferite medii de viață 
  • cultivarea și stimularea inteligenței emoționale 
  • dezvoltarea comunicării și a abilităților de exprimare 
  • dobândirea de comportamente și atitudini adecvate în găsirea de soluții la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în viața de zi cu zi 
  • cunoașterea propriilor abilități și potențialități, care să ajute la crearea unei imaginii de sine adecvate 
  • dezvoltarea sociabilității și a abilităților implicate în aceasta 
  • scăderea anxietății și a tensiunilor ce pot apărea în viața copilului sau adolescentului din diferite motive, care pot deveni bariere în dezvoltarea copilului sau adolescentului. 

În colaborare cu Daniela Ardelean, coach, trainer, consilier de dezvoltare personală pentru copii, și cu psihoterapeut Teodora Meghesan, sâmbătă 18 septembrie 2021, a avut loc prima întâlnire dintr-o serie de activități, care au ca obiectiv dezvoltarea emoțională a copiilor.  

Astfel, au fost ateliere pe două categorii de vârstă: de la 5 la 12 ani, și de la 12 la 18 ani.  

Acum este momentul să realizăm importanța nevoii de a educa inteligența emoțională! Acum este timpul sa punem bazele unor adulți remarcabili!  

În aceste ateliere ei găsesc un loc în care își pot exprima liber emoțiile și își pot crește competențele care să-i ajute întreaga viață și în care se pot dezvolta. Copilaria este perioada în care ne formăm modul în care ne vom comporta si vom acționa ca adulți.  

Pentru că ne dorim să oferim cât mai multor copii aripi ca să ajungă adulți împliniți, ne străduim să facem aceste ateliere, conform cu respectarea normelor pe care contextul epidemiologic ni-l permite, ne-au relatat coordonatorii activitatilor. 

 

Urmărește-ne și pe Google News