Deşeuri textile depozitate clandestin la Vadu Crişului și la Ineu de Criş

2434
Deşeuri textile depozitate clandestin la Vadu Crişului
Foto captură video TVR

Peste 700 de tone de deşeuri textile, importate ilegal din Italia, au fost descoperite de inspectorii Gărzii de Mediu abandonate şi ascunse în grajduri şi foste ferme din două sate din Bihor.

Baloturile cu haine au fost aduse aici şi depozitate clandestin, la Vadu Crişului şi la Ineu de Criş, potrivit autorităţilor. Au fost aduse cu TIR-urile, în ultimele luni, nu mai puţin de 33 de transporturi, pe baza unor declaraţii false conform cărora deşeurile importate urmează să fie arse la o fabrică de ciment din zonă, scrie stiri.tvr.ro.

“Este vorba despre deşeuri nepericuloase de textile, hârtie, piele şi cauciuc plastic, care au intrat prin fals, uz de fals în România, şi care trebuiau să ajungă la instalaţii de valorificare (incineratoare şi instalaţii care prelucrează deşeurile şi le fac materie primă)”. ”Problema e că nu au ajuns la destinaţie”, a declarat Mihai Togor, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor, citat de ebihoreanul.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au depus o plângere penală la Parchet, investigaţia este, încă, în desfăşurare. Aceștia bănuiesc că există și alte depozite clandestine de deşeuri abandonate.

Cazul este şi în atenţia Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.