CUPA „ALDE” BIHOR LA FOTBAL MANIFESTARE DE NOTA „10”

1124

O inițiativă care merită popularizată, cu implicații majore în sport și în viața politică bihoreană, a fost pusă în practică de consilierul județean ALDE, Julien Mateas. În premieră, sau raliat la acest proiect sportiv, cele 4 partide politice componente a Consiliului județean Bihor: PSD,PNL,UDMR, ALDE, care „din prima” au acceptat această „confruntare”și pe terenul de sport. În acest sens organizatorii au împărțit competiția în două întreceri distincte de mare interes: Întrecerea celor 4 partide politice și turneul echipelor reprezentând organizațiile locale ale acestor partide.

 

La competiție au participat 20 de echipe cu câte 10 jucători, în total peste 200 de sportivi, acoperind o paletă largă de vârste, de la 17 la 67 de ani. La acest impresionant număr de „fotbaliști”, sau alăturat peste 100 de „chibiți”, rude colegi, prieteni. Întrecerile sau desfășurat în sala de sport din comuna Vadu Crișului și au fost conduse de doi tineri arbitrii delegați de Comisia Județeană: Damian Ciprian și Bulzan Andrei, care sau descurcat onorabil de misiunea dificilă de a întrona disciplina și regulamentul de fotbal: Întrucât numărul mare de meciuri ar fi durat foarte mult timp, s-a stabilit durata jocurilor de 10 minute eliminatorii. În urma confruntării partidelor politice s-a stabilit următoarea ierarhie: I, PNL Bihor; II UDMR; III ALDE; IV – PSD. Toate echipele au primit cupe și diplome. De remarcat că în componența echipelor au jucat și deputați, conducători de partide, consilieri județeni: Szabo Odon, Ioan Cupșa, Traian Bodea etc.

În cea de a doua competiție echipele au fost împărțite în 4 grupe de câte 4 echipe. În urma jocurilor eliminatorii din grupe sau calificat în sferturi 8 echipe, în semifinale 4 iar finala a fost jucată de echipele: PNL Aleșd cu ALDE Boianul Mare. Clasament final: I, PNL Aleșd; II ALDE Boianul Mare; III – PNL Vadu Crișului; IV, PNL Aușeu. Sau mai acordat diplome și trofee: Cel mai tehnic jucător: Sârcă Ghiocel – PNL Aleșd; Cel mai bun portar: Păunescu Sergiu Oradea; Golgheter: Măgui Marius PNL Aleșd; Cel mai vârstnic jucător: Olar Vasile – Bratca.

Am remarcat prezența unor primari care și-au susținut echipele, unii fiind jucători activ: Cosma Dorel, Lazăr Mitică. Au fost prezenți: Ioan Todoca primar al orașului Aleșd, Lazăr Mitică –Aușeu, Sorin Sarca- Borod, Gaboraș Alexandru – Bratca, Cosma Dorel primar și Hașas ioan viceprimar din Vadu Crișului în calitate de gazde și sprijin în organizare.

O remarcă specială pentru echipa UDSCR Aleșd care participă pentru prima oară alături de celelalte partide, creând-uși o imagine pozitivă. Dacă întrecerea sportivă s-a desfășurat în deplină sportivitate, deși la cote înalte de ambiție și determinare , evenimentul a pus la masă laolaltă indiferent de culoarea politică pe cei prezenți, îndestulându-i cu o masă tradițională îmbelșugată la care n-au lipsit: un cazan de 80 l. de bobguiaș, grătare, mititei, langoșuri, bere, sucuri, cafea, apă minerală și alte bunătăți la discreție.: „Vinovați” pentru aceste gustoase bunătăți au fost: Pali Ioan și Maier Zoltan, răsplătiți și ei cu diplome. Întreaga manifestare s-a încheiat cu voie bună și sub semnul prieteniei.

În interviul acordat la sfârșitul evenimentului de d-l Julien Mateiaș, sufletul acestei inedite manifestări, ne-a declarat: „Sunt fericit și bucuros pentru că am reușit să aduc alături politicieni din toate partidele, care sau comportat admirabil pe terenul de sport, demonstrând că se poate la fel și în confruntările politice, care se pot desfășura prin decență, respect reciproc și bună înțelegere pentru finalizarea tuturor proiectelor de interes comun”.

 

Urmărește-ne și pe Google News