Colectivul clasei a XI-a filologie de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului a dat startul unui proiect educativ local intitulat “Managementul schimbării”

1466
Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului
Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului

Colectivul clasei a XI-a filologie de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului a dat startul unui proiect educativ local intitulat “Managementul schimbării”, avându-i coordonatori pe: prof. Mălai Maria, prof. Fabian Adelina și pe elevii:

Bolojan Andrei, BodeaSonia, Pascar Andrada și Szolga Geczi Noemi. Proiectul vizează dezvoltarea personală și orientarea încarieră prin: ședințe de consiliere, invitarea reprezentaților unor facultăți și a unor firme de interesmajor, invitarea unui specialist în HR (Human Resources).

Lansarea proiectului a avut loc în data de 16.12.2020, eveniment la care au participat aproximativ 100 de elevi și profesori, sub forma unei video conferințe pe platforma Meet. Pe parcursul întâlnirii, elevilor li s-au prezentat activitățile, obiectivele și rezultatele așteptate și, la finalul activității, aceștia au completat un formular de înscriere, dar și un chestionar care constă înexprimarea preferințelor legate de domeniul educațional (facultăți) și profesional.

Grupul țintă sunt elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a, cărora li se oferă oportunitatea de a beneficia de avantajele proiectului, prin intermediul cărora vor dobândi competențe în managementul propriei cariere, abilități în redactarea unui Curriculum vitae (CV). Totodată, beneficiarii vor fi pregătiți pentru susținerea unui interviu de angajare, în vederea identificării oportunităților și a competențelor necesare inserției pe piața muncii, iar la finalizarea proiectului vor fi acordate și diplome de participare.

Până în prezent s-au înscris peste 50 de elevi. Activitățile din cadrul proiectul vor începe în luna ianuarie și vor lua sfârșit odată cu încheierea anului școlar (iunie).

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.