COD GALBEN de vreme severa imediata in judetul Bihor

478
cod galben furtună Aleșd~2-800x450
Foto © Alex Martin

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de vreme severa imediat, in judetul Bihor, azi 26.07.2018, pana la ora 15:00.

Localitatile afectate sunt: Dobrești, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Pomezeu, Remetea, Curățele, Roșia, Bulz, Budureasa, Vârciorog, Căbești.

Se vor semnala: averse ce pot cumula 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină de dimensiuni mici.

Deasemenea Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi importante de apă, valabilă de joi, începând cu ora 23:00, până sâmbătă, la ora 21:00, inclusiv în zona de munte a judeţului Bihor.

Potrivit meteorologilor în intervalul menţionat, în vestul ţării, vremea va fi în general instabilă, mai ales în zonele de deal şi munte unde vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă cumulate vor depăşi local 20-25 l/mp, iar pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.