Ce poate fi mai frumos, decât să lucrezi pentru Dumnezeu…?!

2849
Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”
 

Duminica, 21 februarie 2021 a însemnat prilej de bucurie duhovnicească pentru comunitatea parohială Vadu Crisului. Dupa Sfanta Liturghie in Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, in fata iconostazului de o frumusete rara datata din anul 1836, protopopul Aurel-Simion Goga alaturi de un sobor de preoți, a oficiat festivitatea de prezentare și actul de instalare al noului preot paroh Aurelian Florin Mititean Vandici (fiul mai mare al parintelui Sorin Mititean, decedat in ianuarie) în fața unui număr mare de credincioși, autorități locale și alți invitați

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșita în Biserica Parohială de Părintele Protopop inaintea actului de instalare, in calitate de delegat al Ierarhului, Părintele Simion Goga a transmis arhierești binecuvântări celor prezenți; aprecierea pentru tânărul preot, precum și încrederea că acesta va avea și de acum înainte o activitate deosebită în plan bisericesc, așa cum a demonstrat în anii în care a activat ca preot al Parohiei Borozel, din comuna Borod. 

După depunerea Jurământul de Onestitate și Fidelitate față de Biserică Părintele Protopop a înmânat însemnele noului Părinte Paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia Bisericii. La rândul său, tânărul preot paroh, a mulțumit lui Dumnezeu, Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, părintelui Protopop, oficialităților prezente, tuturor celor apropiați și familiei, enoriasilor din Vadu Crisului pentru încrederea și binecuvântarea acordată, pentru sprijinul de care s-a bucurat până acum, arătându-se deschis unei bune colaborări în împlinirea lucrărilor care vor fi necesare bunului mers al noii parohii în care își va desfășura activitatea preoțească. 

“Iubiți credincioși, am rostit, în fața dumneavoastră Jurământul de Onestitate și Fidelitate față de Biserică, iar frățiile voastre, faceți cu toții parte din Biserică, de aceea mă voi strădui și voi face tot ce-mi stă în putință, ca să-mi îndeplinesc misiunea preoțească care mi-a fost încredințată” a spus tanarul preot, apoi a continuat astfel: 

Ziua de azi, pentru comunitatea noastră are o conotație spirituală aparte, pentru că am venit, așa cum spune Sf. Ap. Pavel ,,să ne purtăm sarcinile unii altora,, să ducem mai departe credința Mântuitorului Iisus Hristos și să luptăm aici, în comunitatea din Vadu Crișului, pentru a deschide și cealaltă poartă a cerului. 

Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”

Mă simt copleșit de răspunderea ce-mi stă înainte, cât și de bucuria adâncă pe care o trăiesc în aceste clipe, însă dau slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra mea și mă rog Lui, ca unui Tată Atotputernic, să mă ajute și să ne ajute, în această sfântă lucrare. Este o cinste și totodată o onoare de a lucra în frumoasa grădină a lui Dumnezeu, de a modela suflete și de a merge pe calea mântuirii, parcă auzim pe Hristos cum ne spune: ,,Veniți la mine toți și eu vă voi odihni pe  voi și eu vă voi binecuvânta!,, 

Este un moment binecuvântat, într-o zi de sărbătoare, în Biserica copilăriei mele, în satul meu natal, în mijlocul oamenilor pe care îi cunosc, sub ochii cărora am crescut. Ma leagă multe amintiri din acestă Biserică și în toate este prezent tatăl meu. Sfânta Scritura spune că ,,Ucenicul trebuie întotdeauna să îl urmeze pe dascălul său,,. Și, uitați- mă aici, l-am urmat! Aici mă voi simți cu mult mai aproape de el, iar el, cu siguranță va fi aproape de noi, la fiecară sfântă Liturgie, de acolo, de sus, de-a Dreapta Tatului. Multumesc credincioșilor Parohiei Ortodoxe  Vadu-Crișului. 

Dumneavoastră vă mulțumesc în chip cu totul aparte pentru căldura sufletească ce mi-ați arătat-o prin prezența dumneavoastră aici și vă rog să mă primiți în inimile voastre, ca părinte sufletesc, ca frate în Hristos și ca fiu iubitor, toți deopotrivă mergând astfel, pe calea mântuirii. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom lucra toți în ogorul Lui, de aceea îmi doresc să fiți mereu lângă mine, cu rugăciunile și cu sfaturile dumneavoastră, pentru ca împreună să ne bucurăm, la vremea cuvenită de Împărăția cea Cerească”, a spus printre altele noul preot paroh. 

La sfarsitul evenimentului în semn de respect, a oferit cate o icoană, protopopului Simion Goga, primarului Dorel Cosma si Părintelui Țura Vasile. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.