Cascada Vadu Crișului ar putea să ia locul cascadei Bigăr în preferințele turiștilor

1527
Cascada Vadu Crișului
Foto ©️ Facebook Vadu Crisului Aventura
 

Cascada Vadu Crișului ar putea să ia locul cascadei Bigăr în preferințele turiștilor, după ce acesta s-a prăbușit parțial.

Cascada are o înălțime de 9 metri, iar apa cade ca un văl peste un amestec de travertin și mușchi, de unde analogiile cu celebra cascadă Bigăr, din Caraș Severin.

„Are asemănări, dar parcă suportul e mai mare. Dar mai în amonte s-a desprins stâncă asemănătoare ca și Bigărul, iar acum este în mijlocul albiei”, a precizat potrivit digi24.ro, Pinter Istvan, șef al Salvamont Bihor.

„Asta e mai frumoasă. Pot spune că este una dintre cele mai frumoase cascade din România”, a declarat pentru aceeași sursă, Dorel Cosma, primarul comunei Vadu Crișului.

Accesul către cascadă se poate face pe un traseu marcat, pe malul stâng al Crișului Repede, prin pădure. E prevăzut cu lanțuri, pentru ca turiștii să poată înainta în siguranță.

Cei care ajung în Vadu Crișului mai pot vizita peștera sau pot face trasee de via ferrata. În zonă există pensiuni, campinguri, dar și posibilitate de cazare la cort, în pădure.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.