Căminul cultural din comuna Vadu Crişului va fi dotat pe bani europeni

601

Căminul cultural ca element esenţial în protejarea moştenirii culturale, conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor din mediul rural, reprezintă şi un mijloc de creştere a potenţialului turistic. In octombrie 2015 Primaria Vadu Crisului a depus un proiect privind accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru dotarea caminului cultural Vadu-Crisului, prin programul PNDR 2014-2020, Sub/Masura 7.6-Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. In luna aprilie 2016 s-au anuntat rezultatele iar in cursul zilei de marti Dorel Cosma, primarul comunei  Vadu Crisului a semnat la Oradea la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bihor  contractul de finantare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale .

 

Valoarea totala al proiectului este de 205.778 Euro, din care valoarea  eligibila  este de 168.605 Euro( 762.769,02 lei). Cu ajutorul acestei finantari unul dintre cele mai mari camine culturale intre Oradea si Cluj  se va dota printre altele cu sistem performant de sonorizare si lumini, cortina, climatizare, costume populare, instrumente muzicale pentru formatiile de dansuri populare. De la conducerea primariei comunei Vadu Crisului am aflat ca durata de realizare efectiva si implementarea proiectului este de maximum 33 luni de la semnarea contractului.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.