25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Au început antrenamentele cu porumbeii tineri (video)

Dupa concursurile cu porumbeii voiajori maturi membrii Clubului Maraton Transilvania la sfarsitul saptamanii trecute au inceput antrenamentele cu puii. Porumbelul lansat departe de casa este manat de instinct ca sa revina la cuibul sau. Dealungul anilor omul a observat acest comportament si astfel au aparut concursurile cu porumbeii. Anual in perioada mai-august se desfasoara concursurile cu porumbeii maturi iar in lunile august-septembrie antrenamentele cu puii.

Astfel, în data de 16 august, vineri seara au avut loc imbarcarile pentru primul drum de antrenament, Törökszentmiklós (circa 140 km) din Ungaria. Puncte de imbarcare au fost la Vadu Crisului, Alesd, Uileac, Ineu de Cris si Oradea, urmand ca in ziua de sambata seara sa se imbarce porumbeii tineri crescatorilor din Beius  si Dobresti, masina de transport neavand capacitatea suficienta de a transporta in conditii bune o data cei aproape 300 de pasari.

De la conducerea clubului am aflat ca vor urma antrenamente de la Szolnok, Cegléd, Budapesta, Bicske, Komárom dupa care urmeaza o etapa internationala cu clubul Royal Derby din Ungaria cu lansare din localitatea Kuty.

Acest ultimul drum va fi  atat un derby national cat si international si se va desfasura pe data de 27 septembrie. Pentru campionatul din anul 2020 cei din Ungaria au oferit posibilitatea de a zbura impreuna, cu un centru de imbarcare in Oradea.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI